NUTRITIE

Reţeta celebrului Jamie Oliver: Cum prepari o delicioasă plăcintă cu miel şi brânză

jamieoliver.com

Plăcintele cu miel pot fi găsite în toate Grecia. Mulţi folosesc carne tocată de miel, amestecată cu ierbri şi mirodenii, un strat de verdeaţă şi brânză feta rasă. Această variantă cretană are o crustă de aluat delicioasă și este recomandată de Jamie Oliver.

Ingrediente pentru plăcinta cu miel şi brânză

7 g drojdie uscată
650 g făină
ulei de măsline
2 ouă mari
umplutura:
1 ceapă mare
2 căţeii de usturoi
6 fire de ceapă verde
1,4 kg gât dezosat de miel
1 linguriţă scorţişoară
100 ml vin alb
2 ouă mari
75 g brânză tare de capră
180 g brânză pecorino
800 g spanac

CITEȘTE ȘI: Esenţial pentru o masă de Paşte delicioasă: Cum se marinează perfect carnea de miel

Mod de preparare plăcintă cu miel şi brânză:

Dizolvă drojdia în 225 ml de apă călduţă şi las-o deoparte timp de 5 minute.

Combină făina cu 1 linguriţă de sare de mare şi fă o gaură în ea. Toarnă amestecul de drojdie şi 2 linguri de ulei. Bate ouăle şi toarnă-le şi pe ele. Frământă aluatul timp de 10 minute, iar dacă e prea lipicios, mai adaugă făină.

Pune ulei într-un bol şi lasă aluatul la crescut, acoperit de un prosop curat, pentru aproximativ 1-2 ore.
Pentru umplutură, toacă ceapa mărunt usturoiul şi ceapa verde şi căleşte-le 5 minute într-o tigaie în care ai pus 1 lingură de ulei. Scoate-le pe o farfurie.

Condimentează mielul şi pune-l în tigaie. Dacă nu are loc, îl poţi prăji în şarje. Adaugă vinul alb şi 100 ml de apă şi fierbe pentru 30 de minute, acoperind tigaia cu un capac în primele 5 minute.

Bate un ou în castron şi pune brânzeturile rase. Fierbe spanacul şi lasă-l la scurs şi la răcit.
Încinge cuptorul la 180 de grade şi tapetează o tavă cu unt şi făină.

Împarte aluatul în jumătate şi întinde-l într-o foaie în formă rotundă. Aşează-l în tavă, având grijă să laşi marginile aluatului destul de înalte.

CITEȘTE ȘI: Masa de Paşte la care ai visat: REŢETA simplă de coaste crocante de miel

Pune jumate din amestecul de miel, jumătate din amestecul de brânză, de verdeţuri şi spanac. Repetă procesul cu celelalte jumătăţi.

Pune şi cealaltă foaie de aluat de asupra şi cu marginile foii de dedesubt sigilează bine plăcinta, tăind surplusul. Fă câteva găuri cu o furculiţă în mijlocul plăcintei. Bate un ou şi unge plăcinta apoi pune-o la cuptor pentru 45-50 de minute.

Comentarii: