Sunt 2 categorii mari de gofre: cele belgiene, care se fac cu albuș bătut ca bezeaua, crocante în exterior și moi în interior.
A doua variantă este cea de gofre americane, care în general au lapte bătut în compoziție, și au o textură mai densă și mai bogată.
Varianta pe care v-o prezint astăzi este cea belgiană, prin care obțineți acele gofre ușoare și delcioase, perfecte ca desert.
CITEȘTE ȘI: Cum preparăm un desert în doar câteva minute?
Rețeta faimoaselor gofre belgiene, ideale pentru un mic-dejun gustos și hrănitor
Ingrediente:
- 250 g făină
- 3 ouă
- 50 g zahăr
- 200 ml apă călduță
- 300 ml lapte cald
- 10 g drojdie
- esență de vanilie
- 70 g unt
Rețeta faimoaselor gofre belgiene, ideale pentru un mic-dejun gustos și hrănitor
Mod de preparare:
Separați oul și bateți albușurile spumă tare împreună cu jumătate din zahăr. Trenuie să oțineți o bezea tare și lucioasă.
Topiți apoi untul și amestecați într-un castron laptele, galbenușurile, untul topit, restul de zahăr și esența de vanilie.
Separat amestecați făina cu sarea și praful de copt.
Turnați ingredientele uscate peste cele umede și amestecați cu o spatulă ca să omogenizați compoziția.
Adăugați bezeaua și omogenizați din nou.
Preîncălziți aparatul de gofre și ungeți-l cu puțin unt / ulei înainte de a pune prima gofră.
Le lăsați până sunt rumenite și au o culoare aurie.
Comentarii: