NUTRITIE

Rețeta faimoaselor gofre belgiene, ideale pentru un mic-dejun gustos și hrănitor

Sunt 2 categorii mari de gofre: cele belgiene, care se fac cu albuș bătut ca bezeaua, crocante în exterior și moi în interior.

A doua variantă este cea de gofre americane, care în general au lapte bătut în compoziție, și au o textură mai densă și mai bogată.

Varianta pe care v-o prezint astăzi este cea belgiană, prin care obțineți acele gofre ușoare și delcioase, perfecte ca desert.

CITEȘTE ȘI: Cum preparăm un desert în doar câteva minute?

Rețeta faimoaselor gofre belgiene, ideale pentru un mic-dejun gustos și hrănitor

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 3 ouă
  • 50 g zahăr
  • 200 ml apă călduță
  • 300 ml lapte cald
  • 10 g drojdie
  • esență de vanilie
  • 70 g unt

Rețeta faimoaselor gofre belgiene, ideale pentru un mic-dejun gustos și hrănitor

Mod de preparare:

Separați oul și bateți albușurile spumă tare împreună cu jumătate din zahăr. Trenuie să oțineți o bezea tare și lucioasă.

Topiți apoi untul și amestecați într-un castron laptele, galbenușurile, untul topit, restul de zahăr și esența de vanilie.

Separat amestecați făina cu sarea și praful de copt.

Turnați ingredientele uscate peste cele umede și amestecați cu o spatulă ca să omogenizați compoziția.

Adăugați bezeaua și omogenizați din nou.

CITEȘTE ȘI: Ce să mănânci la micul dejun pentru a da jos grăsimea abdominală: Combinațiile de alimente care asigură energie pentru întreaga zi

Preîncălziți aparatul de gofre și ungeți-l cu puțin unt / ulei înainte de a pune prima gofră.

Le lăsați până sunt rumenite și au o culoare aurie.

 

 

Comentarii: