NUTRITIE

Rețeta modernă de brioșe cu portocale fără ouă în compoziție

În ultima vreme, brioșele au devenit un desert al copiilor, care nu mai prezintă interes din partea noastră, a adulților.

Problema poate o reprezintă și aspectul simplist pe care îl au, pe lângă gustul lor obișnuit.

Am ales astăzi o rețetă de brioșe cu portocale, fără ouă în compoziție, rețetă modernă reprezentând un desert care poate fi așezat oricând pe o masă festivă, chiar și pe o masă de candy-bar.

Haideți să vedem despre ce e vorba!

CITEȘTE ȘI: Brioșe cu fructe, prăjituricile cele mai apreciate de copii

Rețeta modernă de brioșe cu portocale fără ouă în compoziție

Ingrediente:

  • 6 portocale
  • 200 g făină
  • ½ plic praf de copt
  • Un praf de sare
  • 120 g zahăr
  • 80 g unt
  • 80 ml ulei
  • 120 ml suc de portocale
  • Coaja de la 2 portocale
  • 50 g lapte condensat
  • 50 g iaurt grecesc

Rețeta modernă de brioșe cu portocale fără ouă în compoziție

Preîncălzim cuptorul la 175 °C.

Tăiem 3 portocale felii și așezăm fiecare felie în tava pentru brioșe.

Într-un castron amestecăm ingredientele uscate: făina, praful de sare și praful de copt.

Separat, amestecăm coaja de portocale cu zahărul și le frecăm cu degetele până zahărul devine portocaliu.

Adăugăm sucul de portocale, uleiul, untul topit, iaurtul grecesc și laptele condensat, iar la sfârșit făina cu praful de copt.

Le amestecăm toate cu mixerul pentru 3 minute, apoi turnăm compoziția peste feliile de portocale și băgăm la cuptor pentru 35-40 de minute.

CITEȘTE ȘI: Desert de vacanță: Brioșe red velvet cu cremă de brânză/ REȚETĂ

Lăsați brioșele să se răcească, apoi serviți-le cu un pahar de lapte. Sunt un deliciu!

Comentarii: