NUTRITIE

Reţeta pe bază de praz – Mâncarea de post sănătoasă şi uşor de gătit

craftlog.com

Prazul este simbolul naţional al Ţării Galilor, dar este foarte renumit şi în Oltenia, fiind făcut celebru de marele actor Amza Pellea.

Există multe metode de a găti mâncarea de praz, dar oltenii par să aibă cea mai dietetică variantă. Pentru a găti o mâncare delicioasă aveţi nevoie doar de 2-3 fire de praz, 3 cepe, o mână de măsline negre şi 2-3 linguri bulion de casă, potrivit adevarul.ro.

CITEȘTE ȘI: Prietenii inimii: De ce este important să mâncăm ceapă, usturoi şi praz

Modul de preparare este foarte simplu.

Se pune într-o cratiţă foarte puţin ulei amestecat cu puţină apă şi se aruncă ceapa tocată mărunt peste care se presară puţină sare.

Prazul se spală foarte bine, se curăţă de frunzele deteriorate şi se taie bucăţi nici prea mari, dar nici foarte mici. Când ceapa a devenit aurie, se pune în cratiţă şi prazul, adăugând şi nişte apă.

Se lasă pe foc până când foile de praz sunt moi şi se adaugă puţin câte puţin apă de câte ori este nevoie.

Când prazul a început să devină moale, se adaugă măslinele, după care se lasă să mai fiarbă câteva minute, iar la final se pune bulionul, încă puţină sare dacă este nevoie, piper şi pătrunjel.

CITEȘTE ȘI: Specialiştii dezvăluie beneficiile apei alcaline: Previne bolile şi îmbătrânirea, ajută în tratarea cancerului

Optional, puteţi pune şi 2-3 căţei de usturoi. Mâncarea de praz de serveşte cu pâine caldă şi murături.

Comentarii: