NUTRITIE

Rețeta simplă de ciorbă tradițională de văcuță, preparată în funcție de preferințe

Ciorba de văcuță este una dintre preferatele românilor. Ea se prepară foarte simplu, cu bucăți fragede de carne de vită, legume și zarzavaturi de sezon, cu smântână și ardei iute, alături de câteva felii de pâine de casă, proaspăt scoasă din cuptor.

Ciorba de văcuță se poate prepara într-o mulțime de moduri, în funcție de preferințele tale: mai dulce sau mai acră, preparată cu borș sau dreasă cu smântână, cu o varietate de legume sau doar câteva.

CITEȘTE ȘI: Ce să consumi dacă ai hemoglobina scăzută: Alimentele care sunt bogate în fier, acid folic și vitamina B

Rețeta simplă de ciorbă tradițională de văcuță, preparată în funcție de preferințe

Ingrediente:

  • 400 g pulpă de vită
  • 100 g ceapă
  • 100 g morcovi
  • 100 g țelină
  • 50 g păstârnac
  • 50 g ardei gras
  • 1 legătură de mărar
  • 100 g smântână
  • 2 ouă
  • 20 g orez
  • 20 g făină
  • 1 lămâie
  • Sare
  • Piper

Rețeta simplă de ciorbă tradițională de văcuță, preparată în funcție de preferințe

Mod de preparare:

Carnea se taie cubulețe de aproximativ 1 cm, iar morcovii, țelina, ceapa, ardeiul gras și păstârnacul se taie cubulețe.

Orezul se alege și se fierbe.

Lămâia se stoarce, iar mărarul se toacă mărunt.

Carnea se fierbe în circa 2 litri de apă cu sare și se spumează.

Se adaugă apoi legumele tăiate și se continuă fierberea. Când ciorba este aproape gata, se adaugă orezul.

Separat, se amestecă smântâna cu gălbenușurile de ou și făina. Peste acest amestec se toarnă cu polonicul câte puțin din ciorba de pe foc amestecând continuu, până ajunge la aproximativ aceeași temperatură cu ciorba.

CITEȘTE ȘI: Tratament natural pentru mahmureală – Cum gătești cea mai gustoasă ciorbă de burtă

Compoziția de smântână se toarnă treptat peste ciorbă amestecând continuu, se pune sare, piper și zeama de lămâie după gust, iar la final se adaugă mărarul.

Poftă mare!

Comentarii: