NUTRITIE

Reţeta unui celebru gastronom: Cum să prepari acasă cel mai bun caşcaval pane

4-friends.ro

Preparat delicios şi uşor de gătit, caşcavalul pane se află pe lista delicateselor. Orice gospodină îl poate face acasă, după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Şniţelul de caşcaval se face cât ai clipi, dacă se respectă paşii gătirii.

Ingrediente:

200 g caşcaval
1 ou
1 lingură de faină
2 linguri de lapte
3 linguri de untdelemn
piper

CITEȘTE ȘI: Murăturile perfecte: Reţeta delicioasă de castraveţi muraţi bulgăreşti

Mod preparare:

• Se taie cascavalul în felii groase de un deget

• Se trece prin lapte

• Se bate oul cu făină şi piper

• Se scurge caşcavalul de lapte, se trece prin oul bătut şi apoi se tăvăleşte în pesmet

• Se prăjeşte la foc mic până se rumeneşte pe ambele părţi

• Trebuie mâncat imediat, altfel se face piatră.

CITEȘTE ȘI: Găteşte pastele în stilul ducesei Meghan Markle, soţia prinţului Harry/ REŢETĂ

Gazetarul, îndrăgostit de bucătărie În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic. În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Comentarii: