NUTRITIE

Reţeta la care ai visat întotdeauna: Cum poţi face Kurtos Kalacs acasă, fără instrumente speciale

robertgeczi.files.wordpress.com

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 90 min Timp de gatire: 20 min
Gata in: 1 ore, 50 min

INGREDIENTE

puțin unt topit și zahăr pentru caramelul de deasupra
300 ml lapte călduț
30 g drojdie
100 g unt topit
60 g zahăr
2 ouă
750 g făină

CITEȘTE ȘI: Cum să prepari acasă cea mai bună şi sănătoasă îngheţată de pepene galben/ REŢETĂ

MOD DE PREPARARE

Știai că poți face Kurtos Kalacs acasă, fără ingrediente sau instrumente speciale? Iată o rețetă simplă pe care o poate face oricine, în propria bucătărie, potrivit unica.ro.

1. Se pune făina într-un bol și se face o gaură mică în mijloc. Se pune drojdia în această gaură și apoi se toarnă laptele călduț. Se amestecă bine cu mâna până când drojdia se dizolvă complet în lapte. Se acoperă bolul cu o cârpă și se lasă timp de 10-15 minute, până când drojdia începe să ”lucreze”.

2. Separat, se amestecă untul topit, zahărul și ouăle, apoi se toarnă peste aluat și se frământă bine. Aluatul se lasă la dospit într-un loc călduros timp de aproximativ o oră.

3. Între timp, se pot pregăti ”instrumentele”. Pentru a obține forma specifică de Kurtos Kalacs se pot folosi cutii goale de bere acoperite bine cu folie de aluminiu. Folia se unge apoi cu unt topit ca să se poată desprinde cu ușurință la final.

4. Când aluatul este dospit, se întinde în fâșii înguste și lungi pe suprafața de lucru. Aceste fâșii se înfășoară pe cutiile de bere ”ambalate” în folie de aluminiu.

5. Colacii tradiționali se coc la cărbuni încinși, însă se poate folosi și cuptorul. În acest caz, se coc aproximativ 20 de minute la 200 de grade. După primele 10 minute se scot din cuptor sau se iau de pe grătar, se ung cu unt topit, apoi se dau prin zahăr și se mai lasă la foc încă 10 minute sau până când zahărul se caramelizează ușor. Colacii se mai pot da și prin nuncă, scorțișoară, etc.

CITEȘTE ȘI: Delicios şi sănătos: Băutura răcoritoare pe bază de pepene. O prepari în 5 minute/ REŢETĂ

6. Când colacul este gata, se lovește capătul cutiei de bere de o suprafață dură și aluatul copt ar trebui să alunece ușor.

Citeste mai mult
Comentarii: