LIFESTYLE

Retragerea unei legende! Ana Maria Popescu a făcut anunțul în lacrimi!

Ana Maria Popescu, vicecampioană olimpică la Tokyo, a câştigat medalia de argint la Cupa Mondială de spadă de la Dubai, sâmbătă. Ultimul asalt și ultimul trofeu pe care cea mai titrată spadasină a României și-l așează în vitrină.

O vitrină ca un tezaur are Ana Maria Popescu, aleasă pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii: 3 medalii olimpice (una de aur şi două de argint), 7 la mondiale (2-2-3) şi 13 europene (7-4-2), alături de numeroase Cupe Mondiale câştigate.

Pentru Ana Maria Brânză Popescu a venit însă momentul retragerii. Pe care și-a anunțat-o chiar ea, în această după-amiază, printr-un videoclip postat pe canalul oficial de Youtube.

CITEȘTE ȘI: Sentimentul de déjà-vu – experienţa ciudată pe care încearcă să o deslușească oamenii de ştiinţă / VIDEO

”Vă iubesc pe toți!”

Valoroasă sportivă nu s-a putut abține, așa că a avut lacrimi în ochi când a făcut anunțul. ”A fost ultima competiție pentru mine. Credeam cumva că sunt pregătită pentru momentul ăsta pentru că nu simt să merg mai departe. Asta a fost tot și, cumva, cred că din copilărie mi-am promis, că o să simt când e momentul să mă opresc. Și acest moment a venit.

Știu treaba asta pentru că nu mai am motivație să merg mai departe. Totul doare prea tare, cred că e momentul să încep o nouă viață. Sau să încerc o viață în afara sălii de scrimă.

Cu siguranță în sală voi reveni, dar nu voi mai îmbrăca acest costum într-o competiție oficială. E greu. Măcar am început fără podium, dar termin cu podium. Chiar dacă pe locul 2. Cred că mama a avut dreptate atunci când m-am întors de la primul campionat național, clasându-mă penultima, să-mi spună că dacă întorc clasamentul invers mă simt vicecampioană.

Uite că astăzi chiar sunt vicecampioană. Anul ăsta a fost de argint pentru mine, dar sunt bucuroasă că, deși nu a fost una dintre competițiile foarte tari, sunt bucuroasă că am urcat pe podium.”, a mărturisit Ana Maria Popescu.

”Vă mulțumesc tuturor pentru sprijin. Oameniilor cu care am colaborat de-a lungul timpului, cu care am crescut, cu care am făcut echipă. Începând de la Federație, la Clubul Sportiv al Armatei și Comitetul Olimpic Sportiv Român.

Toți oamenii care au fost implicați cumva în povestea asta. Sper ca de acum încolo să scriem povești frumoase pentru sportivii români. Vă iubesc pe toți și vă mulțumesc, mai ales vouă care sunteți acolo în social media și ați fost alături de mine și atunci când am terminat cu medalie, dar mai atunci când am dat cu nuca în perete de la începutul competiției.

Sper să rămâneți în continuare alături de mine. S-a încheiat un capitol din viața mea, dar cu siguranță vor mai urma și alte surprize. Și mulțumesc domn’ Popescu pentru sfaturile primite astăzi. Au funcționat până în finală. Și îți mulțumesc că m-ai suportat și susținut atâta amar de vreme.

Mama, Marius, vă iubesc”, a mai spus marea campioană.

 

 

 

Comentarii: