LIFESTYLE

Pasiunea ascunsă a „Reginei Europei” la drift: cântă muzică populară în duet cu tatăl său!

Alice Ene, cea mai bună sportivă din Europa la drift, are o pasiune aparte! Cântă muzică populară împreună cu tatăl său, pilotul Sorin Ene, și nu oricum, ci îmbrăcați în portul tradițional din zona Teleormanului, vechi de 100 de ani, regiune unde Sorin a copilărit.

„ Primul lucru pe care bunica mea îl făcea când se trezea dimineața era să deschidă un radio vechi, pe frecvența posturilor locale unde cântau nume mari ale folclorului românesc. Într-un mod indirect mi-a fost insuflată dragostea pentru muzica populară auzind în fiecare zi în mod repetat melodiile”, povestește Sorin Ene, campion național la drift, fondatorul primei școli de drift din România.

 În urmă cu câțiva ani, Sorin și fiica cea mare s-au înscris la cursurile Școlii Populare de Arte. „Am mers la audiții și trebuia să cânt o doină și o sârbă și de emoții am început să plâng. După câteva zile s-au afișat și rezultatele și eu și tata am fost admiși”, mărturisește Alice Ene.

CITEȘTE ȘI: Nu ai idei de cadouri pentru Crăciun? Tradiția islandeză care te scoate din impas

Sorin a cântat pe scenă alături de artiști consacrați ai folclorului

Sorin este familiarizat cu scena. „Am avut deosebita plăcere să cânt alături de Gelu Voicu și de taraful său. Iar la alt eveniment am cântat după domnul Ionuț Dolănescu, am avut mari emoții”, recunoaște fondatorul primei școli de drift din România.

Omul din spatele succesului lui Sorin și Alice este Cosmina, mama celor două fete. „Nu este ușor, dar este frumos și le susțin pasiunile …și în motorsport, și în muzica populară”, spune soția lui Sorin Ene.

Mezina familiei, Sara, îi întrece însă pe toți. „Sara este ceva de nedescris, este ca un uragan pur și simplu, nu știu unde să o încadrăm, văd că îi place și portul popular, dar și să fie alături de Alice și Sorin în motorsport”, spune mama fetelor.

La  doar 14 ani, Alice Ene a reușit să cucerească lumea internațională a driftului, puștoaica devenind campioana europeană, în sportul pe care tatăl său îl practică de peste 20 de ani. Copila a ajuns în doar 6 ani, de când s-a apucat de drift, să fie cel mai bun pilot din Europa la categoria ei de vârstă.

Comentarii: