LIFESTYLE

Retragerea unui colos! Serena Williams a făcut anunțul acum

vox.com

La 40 de ani, cea mai valoroasă jucătoare de tenis din istorie – așa cum o numesc mai toți specialiștii, chiar dacă are un titlu de Grand Slem mai puțin decât Margaret Court, adică 23 -, Serena Williams a anunțat că are de gând să atârne paleta în cui. Ultimul an a fost copleșitor pentru Serena, care a ieșit nu doar din elită, ci și din clasamentul WTA, iar participarea la Wimbledon, acolo unde a primit “wild card” pentru a juca pe tabloul principal la Marele Șlem britanic, s-a încheiat la primul meci, scrie sportbull.ro.

Serena, sportiva care a ocupat locul de lider în ierarhia tenisului feminin mondial vreme de 319 săptămâni, și-a anunțat retragerea, printr-o scrisoare deschisă pentru revista „Vogue”. Serena Williams a dezvăluit că acest lucru se va întâmpla după ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, care va avea loc între 29 august și 11 septembrie.

CITEȘTE ȘI: Cele mai mari GREȘELI de sănătate pe care le pot face femeile de PESTE 30 de ani

„Nu mi-aș fi dorit niciodată să fiu obligată să aleg între tenis și familie. Nu cred că este corect. (…) Dacă aș fi fost bărbat, nu aș fi fost nevoită să scriu asta, pentru că aș fi jucat în continuare și aș fi câștigat, în timp ce soția mea făcea efortul fizic de a ne extinde familia. (…) Trebuie să mă concentrez pe a fi mamă, pe obiectivele mele spirituale și, în sfârșit, să descopăr o Serena diferită, dar entuziasmată. Voi savura aceste săptămâni viitoare”, a mai spus sportiva.

Serena Williams a câștigat primul său meci, după o pauză de 430 de zile: a învins-o pe Nuria Párrizas-Diaz (57 WTA), scor 6-3, 6-4 și calificându-se, astfel, în turul secund al Rogers Cup, competiție organizată, anul acesta, la Toronto. Ultima victorie fusese bifată anul trecut, în șaisprezecimile de finală de la Roland Garros.

 

 

 

 

 

Comentarii: