LIFESTYLE

Lumea întreagă e în doliu! Artista Olivia Newton-John învinsese cancerul de câteva ori și era o mare militantă pentru cannabisul medicinal

Îndrăgita actriță și cântăreață care prima dată a dat lovitura cu filmul ”Grease”, Olivia Newton-John, a fost diagnosticată prima dată cu cancer în 1992. L-a învins aproape două decenii, însă perfida maladie a revenit în 2013.

Olivia scăpase iar de boală, dar în 2017, cancerul a revenit. Vedeta hollywoodiană a făcut orice ca să scape: o mastectomie parțială, reconstrucție de sân și chimioterapie. Și pe lângă medicina clasică, celebra artistă a încercat tot felul de tratamente alternative, precum acupunctura, plantele medicinale și terapia cu ajutorul meditației.

Abia după ce boala a lovit pentru a treia oară, actrița a devenit o mare susținătoare a marijuanei medicinale. Suferea de cancer la sân în stadiul patru, care se răspândise și la oase. John Easterling, soțul ei care deține o companie de wellness bazat pe plante, a convins-o să încerce, pentru a putea scăpa astfel e durerile crunte care o chinuiau.

CITEȘTE ȘI: BOALA SECOLULUI! Ce trebuie să faci dacă te confrunți cu această afecțiune

Olivia a mărturisit că a ajutat-o mult, într-un interviu oferit celor de la Cannabis Science & Technology, în 2019: canabisul a reușit s-o scape de morfină „Cred atât de mult în așa ceva!… Cei care au dureri mari ar trebui încurajați să consume așa ceva pentru a reduce doza sau chiar elimina opiaceele”, a ținut să explice vedeta, care a devenit o mare susținătoare a folosirii aceste substanțe în scop medical.

Pe lângă fundația care-i poartă numele, vedeta a construit și un spital public în Australia, denumit Centrul de Cancer și Cercetare Olivia Newton-John, care să ajute la descoperirea unor tratamente alternative de-a combate cancerul. Ultima ei dorință a fost ca fundația ei să folosească în continuare donațiile pentru asemenea cercetări. Olivia s-a stins din viață, la reședința ei din California, la 73 de ani.

 

 

 

 

Comentarii: