SANATATE

Rezistența la insulină: Cum îți arată organismul că te confrunți cu așa ceva

Foto: Pinterest.com

Rezistența la insulină: Cum îți arată organismul că te confrunți cu așa ceva. Dr. Arina Tertishnaya, endocrinolog, a dezvăluit care sunt simptomele care indică rezistența la insulină și cum să o prevenim.

Rezistența la insulină

„Rezistența la insulină (IR) este o sensibilitate redusă a celulelor la acțiunea insulinei, din cauza căreia glucoza nu poate intra în celulă. Ca răspuns, celula nu primește combustibil sub formă de glucoză, dar pancreasul continuă să producă insulină. Acest lucru duce la un exces de insulină în organism. Ca urmare, sunt lansate procese care sunt dăunătoare pentru organism”, spune expertul.

CITEȘTE ȘI: ‘Insulina verde’: Fructele care reglează glicemia şi previn numeroase boli

Insulina reglează un număr foarte mare de procese din corpul nostru. Ea afectează metabolismul, creșterea și diviziunea celulelor, starea vaselor de sânge. Dezvoltarea rezistenței la insulină poate dura mult timp și poate să nu fie resimțită direct, potrivit actualno.com.

Cu toate acestea, prezența unor simptome este un motiv pentru presupunerea dezvoltării sale. Ignorarea acestei afecțiuni periculoase se poate transforma în diabet și cancer.

Rezistența la insulină: Simptome

Iată primele indicii cărora ar trebui să le acordați atenție.

Circumferința taliei

În primul rând, aceasta este apariția excesului de greutate. În acest caz, circumferința taliei este, de asemenea, importantă. Pentru femei, aceasta nu trebuie să depășească 80 cm, iar pentru bărbați – 94 cm.

Eurpții cutanate

Apariția acneei și a erupțiilor cutanate poate fi, de asemenea, unul dintre semnele indirecte ale RI.

Somnolență

Somnolența constantă și oboseala inexplicabilă sunt, de asemenea, un semn alarmant.

CITEȘTE ȘI: Alimentul esențial pentru diabetici: Reglează nivelul zahărului și crește sensibilitatea la insulină

Pofta de dulce

Presiunea crescută, dorința constantă de a mânca ceva dulce, o burtă bombată – toate acestea sunt manifestări externe ale rezistenței la insulină.

Ca urmare, imunitatea scade și multe alte boli pot apărea pe acest fundal. Dezvoltarea RI poate fi facilitată de un stil de viață inactiv, de stresul constant, de consumul excesiv de carbohidrați, de lipsa constantă de somn și de suprasolicitare. Eliminați acești factori pentru a minimiza riscul de a dezvolta rezistență la insulină.

Comentarii: