LIFESTYLE SANATATE

Ritualul lui Raed Arafat! Cum se protejează de coronavirus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență

antena3.ro

Pe principiul coronavirusul nu ocolește pe nimeni, fie medic, fie ”capete încoronate”, prinți sau cerșetori, doctorul Raed Arafat nu se abate de la nicio regulă, când vine vorba să-și protejeze propria-i sănătate. Credem sau nu, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență spune că respectă toate recomandările pe care le face chiar el.

Astfel Raed Arafat urmează un ritual întreg, în clipa în care a ajuns acasă. ”Pantofii sunt scoşi exact la intrare, îi ţin în casă, în apartament, dar la intrare. După care am scos hainele de afară. Am un gel pe bază de alcool pe care-l folosesc după ce mă spăl pe mâini şi mă dezinfectez cu el. De regulă, cămaşa şi hainele merg la spălat.”, a povestit fondatorul SMURD la Antena 3.

Citește și: Avertisment către părinţi: La ce vârstă pot avea copiii smartphone şi conturi pe Facebook, Twitter sau Instagram

”Nu se ia de haine!”

Un alt lucru interesant pe care Raed Arafat l-a mai punctat și accentuat a fost modalitatea în care se ia virusul care a făcut deja primii morți și în România.

”Oricum, virusul nu se ia de pe haină, nu există o asemenea dovadă, decât dacă cineva a strănutat pe tine. Chiar dacă ajunge pe haine, tot o să moară, mai ales că virusul nu se transmite de la haine. Se transmite de la particule care sunt în aer, dacă a strănutat sau tuşit cineva. Se ia mai ales de pe suprafeţe. Se ia dacă eu tuşesc sau strănut în palmă şi pun mâna pe o suprafaţă şi peste câteva ore vine altcineva şi pune mâna pe respectiva suprafaţă, apoi pune mâna pe faţă”, a precizat doctorul Arafat.

De asemenea, dincolo de regulile simple de igienă, spălat pe mâini sau haine spălate, secretarul de stat i-a mai sfătuit pe oameni să se spele și pe cap, pe păr adică, sau să evite să apese butoanele de lift.

Comentarii: