LIFESTYLE

Placido Domingo, anunțul teribil! Celebrul artist este infectat cu coronavirus, blestemul ”celor trei tenor”

Placido Domingo.  O încântare să-l asculți și un privilegiu să fii contemporan cu o așa voce. De altfel, printre marile bucurii ale vieții se numără acele recitaluri începute ca un preambul al turneului final al Campionatului Mondial de Fotbal  din Italia 1990. Cei trei tenori  – Placido Domingo, Luciano Pavarotti și Jose Carreras – au colindat lumea, sub bagheta magicianului Zubin Mehta, și au încântat Planeta.

Ei bine, să ne întoarcem la povestea tristă a realității. Vestea șoc a fost anunțat chiar de Placido Domingo pe pagina lui oficială. A fost infectat cu coronavirus. ”Îi rog pe toţi să fie extrem de atenţi, să urmeze recomandările de bază, spălându-se frecvent pe mâini, păstrând o distanţă de câţiva metri faţă de ceilalţi. Fă tot ce poţi pentru a opri virusul să se răspândească şi te rog, mai presus de toate, să stai acasă, dacă poţi’, a declarat Placido Domingo după ce a fost depistat pozitiv.

CITEȘTE ȘI: De ce poate săpunul să distrugă coronavirusul

Artistul și cumpenele vieții

Placido Domingo este acum la izolare, împreună cu întreaga familie, însă pentru tenorul spaniol nu este prima cumpănă teribilă pe care trebuie să o treacă.

Aristul care are în spate o carieră strălucită, întinsă pe mai bine de 45 de ani, a mai avut de înfruntat probleme de sănătate grave. În martie 2010, Placido Domingo a fost operat de cancer la colon, în 2013 a fost tratat de embolie pulmonară, iar în 2015 a suferit o intervenție chirurgicală de extirpare a vezicii biliare.

De altfel, revenind la cei trei supertenori, Domingo, Pavarotti și Carreras au avut de înfruntat practic un blestem în viața lor. Jose Carreras s-a luptat ani buni cu leucemia, pe care a învins-o la sfârșitul anilor 80. Luciano Pavarotti a pierdut însă bătălia pentru supraviețuire: a ieșit din scenă în 2007, răpus de un cancer la pancreas.

Comentarii: