LIFESTYLE

Rivali la masa de joc, după, cei mai buni prieteni!

Juniorii de la tenis de masă s-au întors acasă cu toate medaliile de la primul concurs internațional din 2021, cel de la Vila Real, din Portugalia. Sportivii au concurat în finale între ei, iar la U19 și U17  podiumul a fost în totalitate românesc.

Darius Movileanu, campionul mondial la junior, a obținut medalia de aur, urmat de Andrei Istrate și de Eduard Ionescu. Pentru băieți, a devenit o obișnuință să fie rivali în competiții, așa cum s-a întâmplat și de această dată când, în finală, Darius l-a avut adversar pe Andrei.

 „A fost un meci foarte greu, am jucat împotriva lui Andrei și, ca de obicei, niciodată nu se știe cine câștigă. De această dată am fost eu”, a spus Darius Movileanu, medaliatul cu aur la simplu,  la U19, la WTT Youth Contender.

„Suntem foarte buni prieteni, jucăm în fiecare zi la antrenament, acest meci a fost ca unul de antrenament, doar cu o miză mai mare”, a mărturisit și medaliatul cu argint, Andrei Istrate.

Pentru Eduard Ionescu cele două medalii pe care le-a câștigat sunt cu atât mai importante.  Edi a venit după o accidentare care l-a ținut o lună și jumătate departe de masa de joc.

 „A fost foarte greu, mai ales din punct de vedere psihic, să pot rămâne cu moralul ridicat.”, a recunoscut ”argintul” de la U17 și ”bronzul” la U19 la WTT Youth Contender.

În concurs, Edi a jucat de două ori împotriva lui Andrei Istrate: la U17 l-a învins, iar la U19, Andrei și-a luat revanșa. La băieți, rivalitatea de la masa de tenis se uită imediat cum meciul se încheiei.

 „Suntem adversari la masă, iar în afara mesei suntem prieteni ca întotdeauna”, a mai spus Eduard Ionescu.

Dragoș Bujor, mezinul grupului, s-a întors și el acasă cu argintul la U15. „Sunt foarte fericit pentru această medalie, este cea mai importantă dintre toate.”, a mărturisit tânărul sportiv.

CITEȘTE ȘI: ”Primă de instalare” de 60.000 euro! Ce LOCALITATE oferă familiilor care vor să se mute această sumă

E greu cu mersul la școală după mai bine de un an de online

După mai bine de un an de școală online, tinerii s-au întors fizic la școală! Nu pentru toți această revenire este un motiv de bucurie. Andrei, cel mai glumeț dintre ei, a fost și cel mai sincer!

„Nu prea mi-a fost dor de colegi, îmi era mult mai bine în online. De acasă puteam să fac ce vreau eu, să stau, să dorm, la școală trebuie să fii atent”, a recunoscut Andrei Istrate.

Dragoș a povestit că atunci când a revenit la școală pe mulți dintre colegi nici nu îi mai știa. „Acum este totul foarte diferit. De foarte mult timp nu am mai fost la școală, mi-am uitat și colegii.

Când a început pandemia, abia începusem primul an de liceu, apoi totul s-a oprit”, a spus mezinul lotului național.

 

 

Comentarii: