LIFESTYLE

Robert Glință, speranţa României pentru medalie olimpică la înot, se pregătește pentru Tokyo…cu un robot!

Robert Glință a trecut la nivelul următor în ceea ce privește pregătirea fizică. Cel mai bun înotător al României l-a avut ca partener de antrenament pe roboțelul humanoid Nao.

Un pasionat al tehnologiei, Glinţă a făcut cunoștință cu Nao înainte de antrenament. Cei doi au stat de vorbă și au făcut împreună câteva exerciții fizice. Roboțelul l-a învățat mișcări de tai chi, în vreme ce Robert s-a lăudat cu medalia de bronz cucerită la Campionatele Europene în bazin scurt de la Glasgow.

„A fost o experiență inedită, e prima dată când interacționez cu o formă de inteligență artificială. Tai chi este o formă de yoga, o formă de meditație foarte benefică”, povesteşte vicecampionul european la înot.

Citeşte şi: Ce trebuie să ştii despre gripă şi răceală: Secretele care nu s-au spus până acum

Roboții îi vor înlocui pe stewarzi la J.O. de la Tokyo

Robert Glință a luat astfel un prim contact cu atmosfera de anul viitor, din Japonia. 21 de roboți vor facilita accesul spectatorilor în tribunele Stadionului Național din Tokyo la Jocurile Olimpice.

„Nao cred că e viitorul sau cel puțin primii pași către un viitor plin de astfel de tehnologie”, este convins Robert Glință, vicecampion european la înot.

Comentarii: