LIFESTYLE

Românul campion mondial la tenis de masă cântă în corul bisericii!

La 14 ani, Darius Movileanu este considerat speranța tenisului de masă românesc, primul și singurul european care a câștigat titlul mondial la cadeți. S-a apucat de acest sport datorită tatălui său care este preot și campion de tenis de masă la amatori.

” Prima dată am început să joc tenis de masă cu tatăl meu, care la vârsta de 7 ani și jumătate, cât aveam eu m-a dus la sală cu el, mi-a pus paleta în mână. Am început să joc puțin cu el, iar el mi-a spus că ar trebui să merg la un antrenor să-mi descopăr talentul„, povestește Darius.

Pandemia l-a prins pe sportiv la Târgoviște, unde de mai bine de două luni nu se abate de la un program strict. Are câte două ore și jumătate de antrenament pe zi, în mansarda casei, unde și-a adus un robot care îi este partener de pregătire, cursuri pentru școală și un cantonament online cu cei de la Federația Europeană de Tenis de masă.

Peste câteva săptămâni, pentru Darius încep emoțiile: are examenul de admitere la liceu. Sunt în clasa a opta, am puține emoții, dar m-am pregătit foarte bine acum pentru că am avut timp și sper să obțin o notă bună „, spune campionul.

Citește și: Abia acum s-a aflat: Cum a apărut și ce înseamnă ‘sfertul academic’

Ar vrea să-l învețe tenis de masă pe Cristiano Ronaldo

Puștiul minune din tenisul de masă își rezervă zilnic timp și pentru a doua sa pasiune: fotbalul, pe care îl joacă atât pe console, cât și live. Darius are și un fotbalist preferat: Cristiano Ronaldo.

„Îmi place să joc fotbal și în realitate, dar și pe consolă.  Fotbalistul meu preferat este Cristiano Ronaldo. Dacă aș avea ocazia, mi-ar plăcea să îl învăț tenis de masă, pentru că aș vrea să îl văd cum se ambiționează pentru a învăța acest sport„, mărturisește Darius.

2019, anul perfect pentru Darius

Darius face tenis de masă de 7 ani. Anul trecut a fost momentul exploziei pentru jucătorul de 14 ani. A câștigat medalia de aur la Campionatul European și la Openul Poloniei, a obținut locul întâi la Top 10 Europa, dar și cea mai mare performanță din carieră, titlul mondial la cadeți.

Până la această vârstă, sportivul are un palmares impresionant: este multiplu campion național, multiplu câștigător al Cupei României, multiplu câștigător al Top 12 România.

 

 

 

 

 

Comentarii: