LIFESTYLE

Șocant! Ce pensie primește de la stat un artist ca Mirabela Dauer, după câteva decenii în ”câmpul muncii”

A scos șlagăre pe bandă rulantă, iar cei mai mulți dintre noi am crescut și ne-am îndrăgostit pe melodiile ei. Grație vocii sale deosebite, talentului, charismei și muncii de câteva decenii, Mirabela Dauer și-a făcut o situație, și după ce a locuit până în urmă cu câțiva ani în buricul târgului, îndrăgita artistă a vândut casa și s-a mutat la țară.

Mai exact, într-o vilă din comuna Roșu, cu grădină, acolo unde Mira este cea mai fericită. Odată cu pandemie, cântăreața iubită de milioane de români a rămas, ca toți artiștii de la noi, fără concerte și angajamente, deci fără banii din aceste cântări. Trăiește din ceea ce a strâns și din pensie. O pensie pe care nimeni nu s-ar fi așteptat ca ea să o aibă având în vedere munca pe scenă, timp de atâția zeci de ani.

Citește și: ATENȚIE la ce publici pe Facebook! Cuvintele care dezvăluie dacă suferi de depresie

Artista nu se vaită

Fire orgolioasă și ”om bun”, cum îi place să spună despre ea, Mirabela Dauer n-a făcut însă niciodată scandal pe această temă. „760 de lei este pensia mea, dar nu mă plâng. Nu e normal, dar nu am ce face. Sunt la ţară bătrâni care au 100 de lei. M-am născut în ţara asta, iubesc România, dar păcat că este locuită. Probabil că atâta meritam şi atât mi-au dat. Ce mare brânză? M-am văitat eu vreodată? Şi nici n-am să mă vait. Mie nu-mi place să mă vait. Asta e.

Mă duc, muncesc, alerg, cânt frumos. Vine lumea la spectacol şi asta e. Nu îmi place să mă vait pentru că vreau să-ţi spun o chestie. În ţara ast sunt oameni mult mai amărâţi ca noi, înmiit mai amărâţi ca noi. Şi lumea ne iubeşte aşa cum suntem noi, să venim la televizor să cântăm, să facem haz de necaz. Lumea nu trebuie să ştie amărăciunile noastre. Venim aici să ne văităm şi să plângem? Nu. Venim să facem sufletul frumos. Să ne iubească lumea aşa cum suntem”, spunea Mirabela Dauer într-o emisiune TV, înainte ca întreaga planetă să fie paralizată de coronavirus.

 

 

 

 

 

Comentarii: