LIFESTYLE

Rugbyștii și-au testat limitele: au înotat în apa aproape înghețată a lacului Valiug!

Perioada precompetițională, de acumulări, este una dură pentru sportivi, iar rugbyștii de la SCM Timișoara o simt din plin pe pielea lor.

Între antrenamentele grele în sala de forță și cele tehnico-tactice de pe teren, vicecampionii României au avut parte și de un antrenament inedit la înălțime! O zi întreagă de team building activ!

Rugbyștii au făcut o drumeție în munții Semenic, urcând pe poteci alunecoase până la 1400 metri înălțime. Punctul lor de plecare a fost lacul Valiug, aflat la o altitudine de peste 600 metri.

În ciuda temperaturii cu multe grade sub zero, cei mai curajoși dintre sportivi s-au încumetat să facă o baie în apele aproape înghețate ale lacului.

CITEȘTE ȘI: Sentimentul de déjà-vu – experienţa ciudată pe care încearcă să o deslușească oamenii de ştiinţă / VIDEO

Dor de rugby

Dublu campion în Franța, acolo unde a evoluat timp de 12 ani, și pilier de bază la naționala „stejarilor”, Mihai Lazăr este acum jucător la SCM Timișoara și îl ajută și din perspectivă tehnică pe „principalul” Valentin Calafeteanu.

„Ne este dor de rugby, dar până la meciuri lucrăm la coeziunea grupului. Am făcut o drumeție în munții Semenicului, urcarea a fost anevoioasă, dar ne-a prins bine. La coborâre am făcut o recuperare activă, înotând în lacul Valiug”, recunoaște antrenorul-jucător Mihai Lazăr.

„Am ieșit în pădure la această drumeție, am atins punctele maxime ale capacității noastre fizice și mentale, având în vedere condițiile meteo. Am făcut baie la minus 3 grade, fapt care ne ajută să ne îmbunătățim latura psihică, fizică, dar și imunitatea, aspecte foarte importante în această perioadă”, spune și fostul internațional Andrei Rădoi.

 

 

 

Comentarii: