LIFESTYLE

S-a decis: România, fără campioane naționale la handbal!

În acest sezon nu va fi desemnată campioana nici în Liga Florilor MOL, nici în Liga Zimbrilor. Aceasta a fost decizia luată după ședința de astăzi a Consiliului de Administrație al Federației Române de Handbal.

Alexandru Dedu a dezvăluit numele echipelor românești care vor merge în acest sezon în Champions League. La fete vom fi reprezentați de SCM Rm. Vâlcea  (echipa care a fost desemnată de Consiliul de Administrație ca lider al ierarhiei interne), iar la băieți, de Dinamo București.

Citește și: Abia acum s-a aflat: Cum a apărut și ce înseamnă ‘sfertul academic’

Wild card în Liga Campionilor pentru CSM?

Președintele Dedu va face lobby la forul european ca CSM București să primească wildcard pentru Liga Campionilor. În plus, acesta a anunțat că din sezonul viitor se va renunța la criteriul jucătorilor extracomunitari în campionatul intern, precizând că va exista obligativitatea a 8 jucători străini pe bancă și minimum 2 jucători români în teren.

„Am fi vrut ca altfel să fie tranșat acest campionat, dar termenul limită impus de EHF ne-a lăsat fără prea opțiuni și a trebuit să ajungem la un compromis de acest gen”, a explicat președintele Federației Române de Handbal.

 

 

 

 

 

Comentarii: