LIFESTYLE

Să fie Simona Halep lucrată politic? Omul care a găsit-o dopată a fost ministru și membru de partid. Detaliile despre președintele WADA care pun imaginația la lucru

Să fie Simona Halep lucrată politic? Omul care a găsit-o dopată a fost ministru și membru de partid. Detaliile despre președintele WADA care pun imaginația la lucru.

Witold Banka, fost atlet de performanță, a fost ministru Sportului în Polonia, în perioada 16 November 2015 – 15 November 2019. Apoi în mai 2019 a preluat șefia Agenției Mondiale Antidoping.

Politica nu are ce căuta în sport, este o lozincă atât de hilară uneori. Și este de mirare că există naivi care cred că ar exista un domeniu în care să nu se implice și politica. De pildă, în organisme vitale în sport au ajuuns oameni pe ,poziții cheie împinși de legăturile lor cu politica.

CITEȘTE ȘI: Abia acum s-a aflat: Cum a apărut și ce înseamnă ‘sfertul academic’

Legăturile cu politica ale omului care a găsit-o dopată pe Simona Halep

Este și cazul lui Witold Banka. Cel care conduce de foarte mulți ani WADA, forul care a găsit-o în vara anului trecut dopată pe Simona Halep. Fostul lider WTA a încercat să susțină de multe ori că habar nu a avut. Iar ulterior a încercat să demonstreze că substanța a ajuns fără știrea ei în ogranism. Dar n-a fost ascultată.

Liderul WADA a punctat ferm într-un interviu. „Nu are timp pentru scuzele sportivilor care spun că nu știau că iau o substanță interzisă sau pentru cei care nu sunt disponibili pentru testele din afara competiției”, a spus Banka.

 

Ceea ce i-a revoltat pe fanii Simonei Halep, cea a cărei judecată întârzie, chiar de către ITIA, așa-zisă agenție de integritate. Admiratorii lui Halep nu s-au putut abține să nu remarce faptul că Witold Banka e polonez de origine, precum actualul lider WTA, Iga Swiatek. Și că a ajuns în fruntea WADA după ce a fost ministru al Sportului în Polonia, ministru propus de partidul politic Lege și Ordine.

 

 

 

 

Comentarii: