NUTRITIE

Salată de ardei copți: Rețeta pe care trebuie să o încerci – Îți lasă gura apă

ro-retete.ro

O salată delicioasă, hrănitoare şi uşor de preparat vară este cea de ardei copt, gras sau capia. Poate fi servită alături de friptură, cartofi ori o iahnie de fasole. Reţeta care îţi lasă apă în gură o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Iată reţeta delicioasă de sezon recomandată tuturor celor care vor să aibă gustul autentic verii, aşa cum a lăsat-o Radu Anton Roman:

CITEȘTE ȘI: Gustarea delicioasă de vară: Cum prepari salata de vinete cu ardei copți

Ingrediente

  • 2 kg ardei gras sau capia
  • 100 ml oţet de vin
  • 2 linguri untdelemn
  • 1 linguriţă sare
  • 1 praf cimbru
  • 1 căpăţână usturoi (cui nu-i place să nu pună!).

Mod de preparare

„Se spală bine ardeii. Se coc în cuptor la foc iute sau pe un grătar, deasupra flăcării, să se pârlească pe din afară, dar să-şi păstreze carnea pe dinăuntru.

Se pun ardeii într-o cratiţă mare, se presară cu puţină sare şi se acoperă pentru circa un ceas.

Se curăţă de pieliţă, cu răbdare şi un vârf de cuţit. Evitaţi apa, care le spală şi gustul! Ardeii se tratează grijuliu şi se compune o stea splendidă într-un castron, cu codiţele spre margine.

CITEȘTE ȘI: Scapă de chinul curațării vinetelor și ardeilor copți: Trucul care te ajută să îi cureți ușor și rapid

Se pune praful de cimbru peste ei. Se curăţă usturoiul, se taie de-a latul căţeii în felioare hiper-subţiri şi se cern peste ardei. Se amestecă sarea cu oţetul, se freacă cu untdelemn, se toarnă ploaie peste salată.

Se lasă un sfert de oră, să prindă gust, apoi ardeii se sucesc, să bea şi să se-nmoaie pe amândouă părţile.“, se precizează în cartea de bucătărie a lui Roman.

Citeste mai mult
Comentarii: