LIFESTYLE

Șase ani a stat departe de atletism, iar acum este primul la 400 m!

Robert Parge a avut un început de 2021 extraordinar: a câștigat medalie după medalie la competițiile internaționale la care a participat, iar acum, la Europenele de la Torun, mai vrea să cucerească încă una!

„Am concurat în Franța, unde am câștigat, m-am impus în fața altor atleți mult mai valoroși pentru mine pe liste. La Belgrad am alergat cu aceeași concurenți de la balcaniadă și m-am impus în fața tuturor”, se mândrește multiplul campion național la proba de 400 metri.

Robert a început atletismul la 11 ani, datorită tatălui său, și el atlet de performanță. „Tatăl meu a făcut atletism, însă era pe probe mai lungi, 3000 obstacole și maraton, cele mai bune două probe ale lui”, povestește Robert care a fost la un pas să se lase de sport.

CITEȘTE ȘI: Legea BACȘIȘULUI în lume: reguli, procente și unde nu trebuie să-l dai

Obligat să renunțe

Din cauza unui întâmplări nefericite, sportivul a fost nevoit să renunțe la atletism. „Am avut un accident la ochi și medicul mi-a interzis să mai practic acest sport. Șase ani nu am făcut sport! Anii în care am făcut pauză au fost groaznici pentru mine!”, mărturisește altletul.

După ce a împlinit 18 ani, a știut ce are de făcut. ”Simțeam că lipsește ceva din viața mea. Fiind major am ales să mă reîntorc la atletism”, spune Robert.

 „De la 18 ani am început să mă antrenez la Zalău puțin, eram și ultimul an la liceu, la matematică-informatică intensiv, nu aveam timp să mă pregătesc zilnic.

Mergeam din când în când la antrenamente și s-a văzut sclipirea încă de la început și am zis că acesta este viitorul meu”, explică Robert, convins că mulți ani de acum înainte va alerga în proba de viteză!

„Eu sunt ca un nou născut în acest sport. Eu fac atletism de la 18 ani,  am mult timp de acum încolo să fac la cel mai înalt nivel. Eu am fost la 18 ani cum sunt alți copii la câțiva ani când încep sportul”, este argumentul tânărului campion.

 

 

 

 

Comentarii: