FRUMUSETE REVIEW SANATATE

Savuraţi cafeaua în fiecare dimineaţă! Dar ştiaţi despre uimitoarele ei proprietăţi de „tratament” pentru piele? Vi le explică specialiştii

dailyenterpriser.com

O cafea este întotdeauna binevenită dimineaţa. Sau când suntem obosiţi. Sau când ne întâlnim cu un prieten… Cafeaua este mereu cel mai bun pretext şi cea mai savuroasă ocazie. Şi chiar şi asupra sănătăţii are beneficii atunci când o consumăm cu moderaţie, adică atunci când nu turnăm în noi cisterne de cafea.

Pe lângă boost-ul de energie pe care îl primeşte consumatorul frecvent de la o ceşcuţă cu licoarea delicioasă, iată că specialiştii vin şi ne uimesc. Cafeaua este o adevărată binecuvântare asupra pielii noastre. O exfoliază, o revigorează şi, mai mult, ameliorează aspectul neplăcut al celulitei. În plus, marea majoritate a cremelor conţin cofeină, susţine portalul doctorulzilei.ro.

Citeşte şi: Secretul pe care nu l-ai ştiut până acum: Vrei să mănânci cartofi prăjiţi, pizza şi ciocolată fără să te îngraşi?

Cafeina, vedetă în măştile antiageing, anticearcăn şi anticelulitice

Haideţi să detaliem puţin tot ceea ce ne-au înfăţişat experţii, cu privirile la efectele cafelei nu doar ca băutură, ci întrebuinţată în multe alte diverse feluri:

*Cafeaua reuşeşte să redea elasticitatea pielii. Contribuie la întinerirea tenului, iar explicaţia e că această băutură conţine compuşi care stimulează producţia de colagen a dermei. Astfel, are loc prevenirea prematură a pielii. Tot ce trebuie să faceţi esteprepaţi o mască din zaţul de cafea, plus jumătatea de lingură de ulei de măsline. Le amestecaţi cât puteţi de bine, apoi aplicaţi masca pe faţă timp de câteva minute să se usuce, apoi spălaţi-vă pe faţă cu apă din abundenţă. Tenul va fi mai luminos, iar celulele moarte vor fi îndepărtate.

*Cafeaua ajută să aveţi o piele mată şi netedă, ca de adolescentă. Trebuie doar ştergeţi tenul cu o dischetă demachiantă pe care o înmuiaţi în cafea. Rezultatul? Pielea devine catifelată ca a bebeluşilor.

*Uneori, după o noapte pierdută, sunteţi pur şi simplu eşti obosite şi nu aveţi timpdormiţi, dimineaţa veţi avea cearcăne. Aţi putea însă să luaţi două dischete demachiante pe care să puneţi cafea şi să le puneţi pe ochi pentru câteva minute. Cearcănele vor fi reduse simţitor, iar ziua va fi mai plăcută.

*Zaţul de cafea este salvatorul celulitei! Cu o singură o mască: zaţul de la două ceşti de cafea într-un bol, adaugaţi un ardei iute, tocat mărunt şi o lingură de ulei de măsline. Dacă vă uitaţi şi verificaţi, veţi vedea că marea majoritatea a cremelor anticelulită au ca principal ingredient cofeina.

Comentarii: