SANATATE

Scăderea tensiunii arteriale: Mica schimbare pe care o poți face în viața de zi cu zi pentru a avea parte de așa ceva

Scăderea tensiunii arteriale: Mica schimbare pe care o poți face în viața de zi cu zi pentru a avea parte de așa ceva. Încercați să vă reduceți tensiunea arterială ? Noile cercetări arată că a sta mai puțin în timpul zilei poate face minuni pentru sănătatea dumneavoastră.

Scăderea tensiunii arteriale: Mica schimbare pe care o poți face în viața de zi cu zi pentru a avea parte de așa ceva

Luna trecută a fost publicat un studiu în JAMA Open Network, care a inclus 283 de persoane în vârstă între 60 și 89 de ani, care au fost împărțite în două grupuri: unul de intervenție și unul de control.

CITEȘTE ȘI: Ce să nu mănânci seara dacă suferi de hipertensiune

Membrii grupului de control au fost incluși în zece ședințe cu un antrenor care i-a ajutat să își stabilească obiective pentru o viață mai sănătoasă. Membrii grupului de intervenție au primit un birou pentru stat în picioare și un fitness tracker care le-a reamintit să facă pauze în timpul șederii prelungite.

S-a demonstrat că grupul de intervenție și-a redus timpul zilnic petrecut în poziție șezândă cu aproximativ 32 de minute, în timp ce grupul de control nu a înregistrat nicio schimbare în ceea ce privește durata șederii.

De asemenea, tensiunea arterială a persoanelor din grupul de intervenție a fost redusă, ceea ce sugerează că doar 30 de minute mai puțin de stat jos pe zi poate îmbunătăți sănătatea cardiovasculară.

CITEȘTE ȘI: Ai grijă la tensiunea arterială: Problemele la rinichi care pot apărea ca urmare a acestei valori

Oamenii de știință au concluzionat că, în cazul oamenilor cu risc mai mare de boli cardiovasculare și probleme de sănătate conexe, mici schimbări în tiparele zilnice sunt suficiente pentru a le îmbunătăți tensiunea arterială, potrivit actualno.com.

Comentarii: