LIFESTYLE SANATATE

Scapă de stres și anxietate cu aceste cinci metode naturale

Neliniştea, palpitaţiile sau respiraţia superficială şi rapidă sunt doar câteva semne ale anxietăţii. Toate acestea pot fi tratate natural, fără medicamente ce pot avea efecte secundare.

Aproximativ 25% din populaţie suferă de anxietate care ar necesita tratament într-o anumită perioadă a vieţii lor şi alţi 25% au o anxietate mai puţin severă (ex. frica de şerbi, proşte sau întuneric). Există multe remedii medicamentoase pentru tratarea anxietăţii, însă multe pot provoca efecte adverse. Unele încep să dea rezultate imediat, în timp ce altele pot ajuta la reducerea anxietăţii în timp, spun specialiştii health.com, care recomandă câteva leacuri naturale:

L-teanina (ceai verde)

Se spune că budiştii ar putea să mediteze ore întregi, atât de atenţi şi relaxaţi sunt, relatează adevarul.ro. Un motiv ar putut fi un aminoacidul din ceaiul verde atât de consumat de aceştia, bogat în L-theanine. Cercetările arată că L-teanina ajută la reducerea ritmului cardiac şi tensiunii arteriale crescute, iar câteva studii au descoperit că reduce anxietatea.

Hamei

Compusul sedativ din hamei este un ulei volatil, pe care îl obţineţi în extracte şi tincturi. Este foarte amar, aşa că nu îl veţi putea utiliza prea mult în ceai, dacă nu este combinat cu muşeţel sau mentă.

CITEȘTE ȘI: Ești stresat? Acesta este antrenamentul perfect pentru tine

TESTUL care durează doar două minute: Află care este nivelul tău de stres

Valeriană

Unele suplimente pe bază de plante reduc anxietatea fără a vă provoca somnolenţă (cum ar fi L-theanina), în timp ce altele sunt sedative. Valeriana se află în categoria a doua. Este un bun ajutor atunci când vă confruntaţi cu probleme de somn. Guvernul german a aprobat-o ca tratament pentru problemele de somn. Este adesea combinată cu alte plante sedative, cum ar fi hameiul, musetelul şi balsamul de lamaie.

Exerciţiul fizic

Exerciţiul fizic este bun pentru sănătatea mentală şi un antidot puternic împotriva depresiei şi anxietăţii. „Dacă faceţi mişcare în mod regulat, veţi avea mai mult respect faţă de voi sine şi vă veţi simţi mai sănătos şi motivate“, spune Drew Ramsey, profesor de psihiatrie din New York.

CITEȘTE ȘI: Care este cea mai eficientă metodă de ELIBERARE a stresului din organism

Lavandă

Aroma de lavandă poate fi un „anti-inflamator“ emoţional. Un studiu german a demonstrat că aceasta reduce considerabil simptomele de anxietate.

Comentarii: