LIFESTYLE SANATATE

TESTUL care durează doar două minute: Află care este nivelul tău de stres

În ultimii ani, stresul a devenit unul dintre cei mai nocivi factori de agresiune a organismului uman, fiind considerat chiar mai periculos decât colesterolul. În majoritatea cazurilor, stresul poate avea urmări grave asupra fizicului și psihicului.

Site-ul Bit Rebels a publicat un test simplu cu ajutorul căruia poţi afla cât de stresat eşti în doar 2 secunde. Testul a fost realizat de pshiatrul Akiyoshi Kitaoka, profesor la Universitatea din Kyoto.

Tot ce trebuie să faci pentru a afla cât de stresat eşti este să te uiţi la imaginile de mai jos.

Dacă te uiţi la ele şi imaginile se mişcă încet sau normal, atunci înseamnă că eşti încordat şi ai nevoie de o pauză de relaxare.

CITEȘTE ȘI: Efectul pervers al cafelei: Ce se întâmplă în organismul tău după ce bei cafea

Sforăitul, pericol pentru sănătate. Patru măsuri esențiale înainte de a ajunge la medic

 

bitrebels.com

bitrebels.com

Dacă imaginile se mişcă repede înseamnă că eşti extrem de stresat. Este cazul să faci nişte exerciţii de respiraţie pentru a diminua nivelul de stres, sau să asculţi muzică relaxantă.

bitrebels.com

Dacă nu se mişcă deloc, atunci înseamnă că nu eşti stresat.

CITEȘTE ȘI: Pericolul reprezentat de Paracetamol: Evită-l dacă suferi de această boală

Ce analize medicale TREBUIE să facă un bărbat în mod regulat

bitrebels.com

În plus, vei observa că atunci când tragi aer adânc în piept imaginile par să nu se mai mişte. Acestea vor începe să se mişte repede atunci când te gândeşti la un lucru stresant sau care te preocupă.

bitrebels.com

Fără a reprezenta un diagnostic, aceste exerciţii dovedesc doar cât de puternic este creierul nostru şi faptul că, în definitiv, e vorba de percepţie.

bitrebels.com

 

Comentarii: