SANATATE

Scârbos, dar sănătos! Oamenii de știință explică de ce salivarea în timpul somnului este un semn bun

Foto: drweil.com

Mulți oameni râd de cei care salivează noaptea. Între timp, oamenii de știință spun că salivarea în timpul somnului este un semn bun și indică buna funcționare a sistemului nervos.

Etapele somnului

Somnul are mai multe faze de durată mai mult sau mai puțin egală. Faza principală este considerată mișcarea rapidă a ochilor sau somnul REM. În această perioadă, corpul intră într-o stare de relaxare profundă. Pentru a ne împiedica să alergăm prin cameră în timpul viselor, să alergăm după fluturi sau să fugim de monștri, anumiți neurotransmițători sunt blocați de sistemul nervos pentru a preveni mișcările musculare. Dacă corpul este complet relaxat, acest lucru include și reflexul de înghițire a salivei secretate.

CITEȘTE ȘI: Doctorii turci: Luați o lingură de acest amestec înainte de culcare pentru un somn sănătos și imunitate de fier

Nu este greu de ghicit de ce salivarea este mai frecventă la copii

Aceștia au parte de puțin stres. Adulții au grijă de siguranța lor, creează condiții de viață favorabile. Odată cu vârsta, se adaugă grijile și nu este întotdeauna posibil să ne relaxăm complet chiar și în somn.

Situația este explicată de un specialist în acest domeniu: Într-un vis, o persoană în vârstă este complet invalidă, funcțiile sale cerebrale sunt ocupate cu odihna și recuperarea. El nu mai înghite și saliva acumulată este eliminată în mod natural. În somnul profund, corpul se relaxează complet, gura se deschide ușor și o persoană salivează. Acest lucru nu poate fi numit un fenomen negativ. Dimpotrivă, indică faptul că toate procesele interne se desfășoară normal. Adică, ar trebui să vă bucurați de o pernă umedă dimineața!

Dacă salivezi atunci când adormi, atunci ai reușit să expulzezi toate gândurile negative și să ajungi în stadiul de somn profund.

Un somn bun, la rândul său, este cheia unei bune sănătăți fizice și mentale.

Nu trebuie să vă fie rușine că salivați, deoarece este un proces fiziologic natural. Dar trebuie să respirați corect și să vă asigurați că nu aveți apnee – întreruperea respirației în timpul somnului.

CITEȘTE ȘI: Florile pe care ar trebui să le ai în casă: Te scapă de anxietate și insomnie

Pentru ca odihna să fie completă, este necesar să dedicați suficient timp somnului, să mergeți la culcare conform programului la o anumită oră și să nu stați treaz noaptea. În aceste condiții, neuronii sistemului nervos se refac mai bine.

Comentarii: