MOMS

Școala în cazul scenariului roșu: Elevii în ani terminali vor putea merge la școală

stirileprotv.ro

Ministrul Sănătății și cel al Educației au ajuns la un numitor comun, iar elevii din anii terminali vor merge la școală chiar și în scenariul roșu.

Decizia va fi luată, însă, de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), care a primit o solicitare pentru ca elevii din clasele terminale să poată merge fizic la cursuri în localităţile care sunt deja în scenariul roşu conform evoluţiei ratei de infectare cu SARS-CoV-2.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE: Bolile de inimă pot începe din copilărie – Cum poate fi prevenit acest fenomen

”Ne-am pus de comun acord cu Ministerul Sănătății, vom semna un ordin comun, după ce avem o decizie a CNSU. Există consens. Nu există disensiuni, însă în condițiile impuse de cei de la Ministerul Sănătății referitoare la distanțarea fizică.

Percepția celor care trăim în București este că numărul locuitorilor este mult mai mare, nu doar de două milioane, cum este pe hârtie. CNSU se va întruni azi, pentru că fiecare copil, fiecare cadru didactic trebuie să știe cum se vor derula cursurile în scenariul roșu.”, a spus Sorin Cîmpeanu, vineri seara, la Antena 3.

CITEȘTE ȘI: Care sunt primele simptome ale infectării cu COVID-19 la copii: La ce trebuie să fii atent

În ultima săptămână, un număr total de 263 de elevi s-au infectat, în timp ce 380 de cadre didactice au contractat virusul. Totodată, 293 de clase au suspendat cu prezență fizică la ore, a adăugat Cîmpeanu.

Comentarii: