SANATATE

Se poate trata COVID-19 cu ajutorul antibioticelor? Specialiștii răspund

Foto: Instagram.com

Antibioticele acţionează doar împotriva bacteriilor, nu a virusurilor. Nu luaţi antibiotice fără ca acest lucru să vă fie indicat de către un medic, recomandă specialiştii Ministerului Sănătăţii.

”La fel ca în cazul altor medicamente, utilizarea antibioticelor poate produce efecte nedorite. Candidozele şi diareea severă pot fi astfel de efecte adverse. Mai mult, apare tot mai des rezistenţa bacteriilor faţă de antibioticele la care sunt expuse, România fiind una dintre ţările unde acest fenomen este mai frecvent decât în alte ţări europene”, precizează reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică.

CITEȘTE ȘI: Paracetamol, medicamentul recomandat în primele faze ale coronavirusului: Cum se ia, reacții adverse, cine să îl evite

Infecţiile determinate de bacteriile rezistente la antibiotice sunt mai greu de tratat, fiind nevoie de antibiotice mai puternice şi mai costisitoare.

Astfel, în anumite cazuri rămân foarte puţine soluţii pentru tratamentul pacienţilor infectaţi cu bacterii rezistente. Totuşi, infecţii bacteriene pot apărea în cursul unei infecţii cu coronavirus (coinfecţie).

CITEȘTE ȘI: Buze care se albăstresc, senzația de sufocare sau dificultăți la mers: Simptomele noi ale infecției cu coronavirus

În această situaţie, în timpul spitalizării, puteţi fi trataţi şi cu antibiotice, dar acest lucru se întâmplă doar sub supravegherea medicului.

Comentarii: