FRUMUSETE SANATATE

Secretele frumuseții la orice vârstă. Cum să păcălești timpul și să ai o piele sănătoasă

Poate că ați crezut mereu că sunt doar povești ceea ce auziți prin diverse cabinete de înfrumusețare, cum că pentru o piele frumoasă, e nevoie să fiți atente în primul la alimentație.

Dar medicii spun că așa este. Vin cu argumente solide că frumusețea vine din interior către exterior și că suntem, arătăm ceea ce mâncăm.

De aceea e bine să știți cum stă treaba cu alimentația ca să vă radieze tenul a prospețime și tinerețe. În primul rând aveți nevoie de anumiți nutrienți și vitamine. De exemplu, vitamina C o puteți lua din citrice, căpșuni, afine și cartofi dulci, vitamina E, din avocado, spanac, migdale sau semințe de floarea soarelui, seleniul îl găsiți în creveți, roșii, pește, ouă, carne de miel, brocolli sau nuci braziliene, iar vitamina A, în morcov, pepene galben sau zucchini. Necesarul de acizi grași vi-l poate asigura consumul de somon, ton, ulei de rapiță, semnințe de in sau nuci.

Citește și: TESTUL SIMPLU care îți indică dacă bei suficientă apă

Hidratare totală și protecție solară

Și aici nu mă refer doar la curățirea exterioară a porilor și administrarea cremelor. Nu. Desigur este foarte important, chiar capital, să administrăm cele mai bune creme de hrănire și hidratare a pielii, nu doar la față, ci pe tot corpul. Și de asemenea, nu uitați de cremele cu factorul de protecție solar adecvat. Chiar și când mergeți pe stradă.

Soarele îmbătrânește pielea, iar expunerea prelungită poate duce la apariția unor afecțiuni extrem de grave cum este melanomul. Așa că pe lângă spray-urile sau loțiunile cu protecție, încercați să folosiți chiar și un fond de ten cu factor protector. Indiferent că este iarnă sau vară, efectele razelor solare, ale vântului sau ale poluării pot fi devastatoare, mai ales la un ten sensibil.

Cum spuneam, nu doar exteriorul trebuie îngrijit și răsfățat, ci și interiorul. De aceea nu trebuie să uitați niciodată îndemnul de a consuma minimum doi litri de apă pe zi. Chiar este foarte important, spun specialiștii dermatologi din întreaga lume, e chiar vital în economia unei pieli cu aspect sănătos și frumos. Sfatul lor este să vă asigurați că acest lucru se întâmplă, așa că ar fi bine să vă monitorizați consumul de apă zilnic.

 

 

Comentarii: