NUTRITIE

Secretul găluștelor pufoase – Rețeta care îți asigură o supă reușită

Foto: Pinterest.com

Nimic nu se compară cu o supă fierbinte de pui în care plutesc agale dodoloaşe de găluşte pufoase şi moi de se topesc pur şi simplu în gură.

Problema e că mulţi încă nu au aflat secretul găluştelor perfecte, iar rezultatul e un cocoloş de griş tare şi fără gust, care mai degrabă seamănă cu un cartof crud.

Astăzi vei afla însă care sunt trucurile prin care poţi obţine găluşte fragede, pufoase şi delicioase.

CITEȘTE ȘI: Reţeta tinereţii – Cum se prepară supa anti-îmbătrânire

Ai nevoie doar de 5 ingrediente, potrivit csid.ro! Vezi mai jos ingredientele şi metoda de preparare pentru găluşte cu griş perfecte pentru supa de pui!

Ingrediente pentru 12 găluşte mari:

  • 2 ouă mari
  • 140 de grame de griş (nu foarte fin)
  • O linguriţă cu sare
  • Puţin pătrunjel tocat mărunt
  • Un praf de bicarbonat de sodiu

Metodă de preparare găluşte pufoase şi fragede:

  • Se amestecă grişul cu sarea şi bicarbonatul de sodiu într-un bol şi se face o adâncitură în mijlocul compoziţiei.
  • Se bat bine ouăle întregi, apoi se adaugă peste ingredientele uscate şi se continuă amestecarea cu o furculiţă sau un tel, până se obţine o compoziţie omogenă, fără cocoloaşe. La final se adaugă pătrunjelul tocat fin şi se încorporează bine în compoziţie (puteţi renunţa la pătrunjel dacă nu vă place).
  • Se lasă amestecul la frigider pentru 10-15 minute.

CITEȘTE ȘI: Supa de ceapă, o delicatesă după reţeţă franţuzească. Nu o să-ţi vină să crezi cât de uşor o poţi găti acasă

  • Se pune la fiert o oală mare cu apă, umplută pe jumătate.
  • Se scoate amestecul de găluşte de la frigider şi se pune cu linguriţa în apa care fierbe (lăsaţi focul mai mic). Se pune capacul pe oală şi se lasă la fiert aproximativ 10 minute. Rezistaţi tentaţiei de a lua capacul de pe oală sau să amestecaţi în găluşte cu lingura – acesta este un truc care ajută la frăgezimea şi „pufoşenia” găluştelor, fără ca acestea să se destrame.
  • Se scot găluştele cu o spumieră pe un platou întins şi apoi se adaugă în supă. Poftă bună!

Comentarii: