REVIEW

Secretul păstrării prosoapelor moi şi pufoase: Cum trebuie să fie spălate

http://kaharri.com

Cel mai plăcut lucru după o zi de muncă este să ajungi acasă și să îți faci o baie. Fie ca e un duș scurt, lung sau o baie, partea plăcută vine abia după. Este vorba de infășatul într-un prosop moale si pufos.

Cum speli prosoapele ca să fie moi și pufoase? Sau cum scoți mirosul neplăcut din ele? Chiar dacă folosești detergent de calitate, prosoapele vechi tind să devină aspre. Și să prindă un miros specific.

CITEȘTE ȘI: Obiectele casnice devin PERICULOASE dacă nu le schimbi la timp. Cât de des trebuie să schimbi pernele, papucii, prosoapele

Mirosul specific este cauzat de niște bacterii. Dar asta nu înseamnă că nu ai spălat prosoapele bine. Ca să ai prosoape moi și pufoase, trebuie să le speli mai des. Un prosop se folosește de maxim 3 ori. Asta pentru că la fiecare stergere a pielii, pierdem 10 milioane de celule moarte, potrivit clickpentrufemei.ro.

Cum speli prosoapele ca să fie moi și pufoase

Ai grijă ca temperatura să fie mare când le speli. Prosopul trebuie igienizat bine. Apoi trebuie uscate într-un loc bine aerisit. Înainte de a le spăla, pune prosoapele la înmuiat în apă rece cu oțet alb (proporție 3:1).

CITEȘTE ȘI: Care este temperatura IDEALĂ la birou și acasă, în sufragerie, dormitor și baie

Lasă-le peste noapte și apoi spală-le la minim 60 de grade. De preferat 90 de grade, ca așternuturile. Încearcă să speli prosoapele separat de restul hainelor. Ai grijă să nu pui prea mult detergent sau balsam. Clăteste-le bine și usuca-le la aer!

Comentarii: