NUTRITIE

Secretul salatei de vinete din bucătăria marilor chefi

Toată lumea laudă salata de vinete din restaurantele cunoscute ale marilor chefi bucătari.

De curând mi se atrăgea atenția că această salată remarcabilă de vinete este foarte spumoasă și cremoasă.

CITEȘTE ȘI: Rețeta domnească de vinete în panko

Secretul salatei de vinete din bucătăria marilor chefi

Bineînțeles că am încercat mai multe variante: am tocat vinetele cât de mărunt am putut, am băgat chiar și o lingură de smântână în maioneză, crezând ca va avea o altă consistență, dar niciuna din aceste variante nu a funcționat pentru a ajunge la acel gust deosebit al vinetelor.

Singurul lucru care mi-a mai rămas a fost să mărunțesc vinetele coapte cu ajutorul unui blender vertical.

Am obținut rezultatul mult așteptat!

Atăt de simplu!

Secretul salatei de vinete din bucătăria marilor chefi

Modul de preparare:

Vinetele coapte le-am pus la scurs.

Între timp am făcut maioneza în cel mai simplu mod (vedeți mai jos).

CITEȘTE ȘI: Maioneză în 60 de secunde- Gătitul e mai frumos

Am tocat foarte mărunt o ceapă.

Apoi am pus vinetele scurse în bolul blenderului vertical și le-am mărunțit.

Acestea au devenit ca o pastă de vinete.

Ultimul lucru a fost să amestec toate ingredientele la un loc: vinetele le-am condimentat cu sare și piper, am pus ceapa tocată mărunt și apoi maioneza și am amestecat.

Este cea mai delicioasă salată de vinete!

Să aveți poftă!

Comentarii: