LIFESTYLE

Secretul pe care trebuie să-l ştii: Când ai, de fapt, noroc de bani

Foto: Pinterest.com

Acesta este secretul pe care trebuie să-l ştii şi care diferă de la popor la popor. Când ai, de fapt, noroc de bani. Îţi dezvăluim noi toate superstiţiile.

 

Superstițiile despre faptul că ai putea primi bani sau a da, eventual, a-i pierde, în funcție de care palmă te mănâncă, stânga sau dreapta, sunt nu numai răspândite, ci și contradictorii în intreaga lume.

În Occident, se spune că mâncărimea palmei nu îți anunță neapărat vreo problemă dermatologică, ci reprezintă și un mesaj prin care universul îți transmite că o să primeșți bani! Ce-i drept, acest lucru este valabil numai pentru mâna dreaptă. Dacă te mănâncă, în schimb, cea stângă, ești avertizat asupra unei însemnate pierderi financiare!

Se zice că acest „fenomen” ar fi determinat de energia internă ajunsă în mâini! Din această perspectivă, mâna stângă ar fi fost una pasivă, în vreme ce dreapta ar fi fost una activă.

Când cea dintâi  te mânca, însemna că ai nevoie de o nouă energie în viață care, desigur, urma să te coste. Mâncărimea mâinii drepte dădea de veste despre dăruirea, împărtășirea unei energii, ce presupunea că va fi plătită!

Unii pretind că dacă îți scarpini într-un astfel de caz mâna dreaptă, nu o lași în voia mâncărimii, îți îndepărtezi norocul la bani! Pentru a pune capăt mâncărimii palmei stângi și unei irosiri de bani, se recomanda să ți-o freci de o bucată de lemn!

La lituanieni, italieni, români, și nu numai, superstiția despre mâncărimea palmelor este viceversa, conform diane.ro. Când cea care se cere a fi scărpinată este stânga, ai parte de bani, iar când dreapta se manifestă în acest fel, este un semn că o să ai un gol în portofel!
Potrivit lui Artur Gorovei, în „Credinti și superstiții ale poporului român”, în cea de-a doua eventualitate ți se vestește și că vei avea curând musafiri nepoftiți.

Tocmai din acest motiv, se zice că pentru a nu-ți alunga norocul la bani sau a-l face să se mute la altcineva, este indicat să iei bani cu mâna stângă și să-i dai cu mâna dreaptă.

Comentarii: