NUTRITIE SANATATE

Sfatul medicilor: Fructele pe care le poți mânca dimineața pentru a ține sub control glicemia și colesterolul

simplyrecipes.com

Consumate corect, fructele devin o sursă excelentă de vitamine și minerale pentru organism, iar acest lucru ajută la întărirea imunității și a sănătății.

Specialiștii au enumerat câteva fructe care sunt cele mai utile dacă sunt consumate dimineața. Desigur, asta nu înseamnă că ar trebui să le consumați pe stomacul gol, ci pur și simplu să le includeți în meniu.

CITEȘTE ȘI: Ce să mănânci dacă ai prediabet: Alimentele care reglează nivelul glicemiei

1. Banane

Se recomandă consumul unei banane în timpul micului dejun. O puteți combina cu terci sau brânză de vaci. Potasiul conținut în aceasta susține activitatea sistemului cardiovascular. Consumate dimineața, bananele pot avea un efect pozitiv asupra normalizării tensiunii arteriale.

2. Grapefruitul

Se potrivește și la micul dejun, completat cu terci, brânză de vaci sau iaurt. Oferă organismului vitamina C, potasiu, fibre, care au un efect pozitiv asupra funcționării generale și asupra metabolismului.

3. Mere și kiwi

De asemenea, una dintre componentele micului dejun poate consta în kiwi și mere. Aceste fructe îmbunătățesc starea microflorei intestinale, îmbunătățesc controlul natural al nivelului de zahăr și colesterol.

CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă: Alimentele minune pentru organism când ai hipertensiune, diabet sau colesterol

Specialiștii subliniază că este important să se respecte moderația atunci când se consumă fructe, să nu le consumăm pe stomacul gol și să se țină cont de specificul sănătății fiecărei persoane.

Comentarii: