NUTRITIE SANATATE

Sfatul medicului: Cele 5 alimente care împiedică formarea de cheaguri de sânge și le dizolvă pe cele existente

Cheagurile de sânge se formează adesea la persoanele cu sânge excesiv de gros. Această circumstanță le complică foarte mult viața și necesită o atenție sporită la alegerea dietei.

Nutriționistul Iulia Vavilova a povestit cum trebuie să fie dieta persoanelor care au un risc crescut. Pentru a preveni complicațiile, trebuie să consumați anumite alimente care ajută la subțierea sângelui.

Cum se influențează coagularea sângelui?

Potrivit medicului, este important în primul rând să mâncăm bine, să nu ne supunem unor diete stricte și să facem mișcare. Apropo, joggingul, înotul și drumețiile montane sunt cele mai potrivite.

Dieta trebuie să includă neapărat legume și fructe, carbohidrați complecși (cereale integrale, legume, semințe), pește marin și alimente bogate în grăsimi nesaturate (avocado, uleiuri nerafinate, carne de vită).

Dar cinci produse sunt deosebit de utile nu numai pentru prevenirea cheagurilor de sânge, ci și pentru dizolvarea celor existente.

CITEȘTE ȘI: Avertismentul nutriționistului: Aceste băuturi pot genera cheaguri de sânge

5 alimente care previn formarea cheagurilor de sânge

1. Ghimbir

Este un anticoagulant natural care împiedică plăcile să se lipească între ele. În rădăcina de ghimbir există o substanță – gingerolul, care face ca sângele să fie mai fluid și, de asemenea, dizolvă plăcile de colesterol existente.

2. Usturoiul

Are proprietăți antibacteriene și antimicrobiene naturale și este, de asemenea, un anticoagulant, la fel ca ghimbirul. În scop preventiv, se poate consuma de 3 ori pe săptămână, nu doar usturoi proaspăt, ci și prăjit.

3. Ananasul

Fructul proaspăt și zemos conține enzima bromelaină, care protejează eficient împotriva apariției bolilor cardiovasculare și a hipertensiunii. Adăugarea acestui produs în dietă va ajuta la prevenirea coagulării sângelui.

4. Uleiul de măsline natural

Este foarte bogat în antioxidanți care minimizează șansele de formare a trombocitelor, protejând în același timp vasele de sânge de înfundarea cu cheaguri de sânge. Uleiul de măsline extravirgin este deosebit de valoros pentru prevenirea trombozei.

CITEȘTE ȘI: Sfatul medicului: Cum să îți dai seama că ai cheaguri de sânge și cum le poți preveni

5. Macrou

Peștele este bogat în acizi grași omega-3, care împiedică plachetele să se lipească între ele. În plus, acești acizi subțiază sângele și chiar dizolvă cheagurile de sânge deja formate.

Comentarii: