NUTRITIE SANATATE

Sfatul specialiștilor: Ce trebuie să bei imediat după trezire pentru a avea un creier sănătos

Pentru armonizarea corpului din interior spre exterior, specialiştii atrag atenţia asupra importanţei păstrării organismului hidratat. Apa echilibrează procesele chimice pentru a provoca un fel de „resetare mentală“.

Creierul este un organ format în proporţie de 75% din apă. Este nevoie de această substanţă de bază pentru a putea funcţiona la parametri normali. Conform diferitelor studii, ar trebui să bem între 7 şi 8 pahare de apă pe zi, dar dincolo de statistici, fiecare organism are nevoi diferite. Asiguraţi-vă că vă păstraţi organismul hidratat în fiecare zi şi nu aşteptaţi să resimţiţi starea de sete pentru a consuma apă. Făcând acest lucru, corpul se va armoniza din interior spre exterior, scrie steptohealth.com, citat de adevarul.ro.

Iată 5 moduri uimitoare în care apa acţionează asupra creierului

Creșterea performanței creierului

Creierul are nevoie de hidratare pentru a funcţiona corect. Celulele au nevoie de un echilibru precis între apă şi alte elemente pentru a funcţiona aşa cum ar trebui. Specialiştii recomandă consumul de apă dimineaţa, după trezire. Acesta este momentul în care celulele creierului au nevoie de hidratarea, după 7-9 ore de somn.

CITEȘTE ȘI: Ești obosit și te concentrezi greu? Renunţă la aceste obiceiuri care îţi afectează creierul

Îmbunătățirea concentrării

Oamenii nu observă de obicei deshidratarea. Aceştia ajung să-şi dea seama că suferă de deshidratare abia când apar primle semne – ameţeli sau piele uscată. Creierul este primul care suferă în astfel de cazuri. Îţi pierzi atenţia, iar memoria începe să îţi joace feste. Îţi va fi mult mai greu să reacţionezi la stimuli. Ca remediu, nimic nu este mai bun decât consumul de apă.

Ajută la echilibrarea stării de spirit și a emoțiilor

Ar putea părea ciudat să asociezi consumul de apă cu sănătatea mintală. Cu toate acestea, apa creşte temperatura creierului, ne scapă de toxine şi de celule moarte. De asemenea, echilibrează procesele chimice pentru a provoca un fel de „resetare mentală“. Asigurându-vă că vă păstraţi organismul sănătos, celulele vor rămâne active, reglând stresul şi anxietatea.

Vă ajută să dormiți mai bine

Consumul unui pahar de apă înainte de culcare este posibil să te facă să te ridici în mijlocul nopţii pentru a merge la baie. Cu toate acestea, specialiştii spun că apa vă poate ajuta să aveţi un somn liniştit. Apa creşte fluxul de sânge în creier. Acest lucru sporeşte oxigenarea şi hidratarea creierului. De asemenea, calmează şi relaxează organismul.

CITEȘTE ȘI: Cum să ai grijă de cel mai important organ: Exercițiile care îți țin creierul ‘în formă’

Îmbunătățește memoria

Indiferent cât de uşoară este deshidratarea, aceasta produce instantaneu un dezechilibru homeostatic . Cu alte cuvinte, încep să apară o serie de disfuncţii care afectează multe organe, iar una dintre consecinţe este reducerea agilităţii cognitive.

Comentarii: