SANATATE

Sfatului medicului: Ce să faci pentru a opri răceala de la primele simptome

goodnews.info.ro

Sfatului medicului: Ce să faci pentru a opri răceala de la primele simptome. Termenul răceală este utilizat pe scară largă de către pacienți pentru a descrie o stare de rău cauzată (în opinia lor) de hipotermie. În realitate, răcelile nu sunt provocate de picioarele ude, de curenții de aer sau de hainele ușoare pe vreme rece, ci de… viruși.

Este o infecție care se transmite de la o persoană la alta, nu este cauzată de frig. Tu o asociezi cu el, învinuindu-l în mod greșit de cauza stării tale de rău, pentru că virușii din jurul nostru atacă cu cel mai mare succes atunci când sistemul imunitar este slăbit, iar acesta poate fi ușor compromis dacă petreci câteva ore în frig, cu picioarele ude, de exemplu.

Deși hipotermia în sine este un factor precipitant și face mai ușor de „răcit”, răceala este un virus sau un cocktail de viruși.

Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, peste 200 de virusuri pot provoca răceala comună, rinovirusurile fiind cele mai numeroase. Acestea sunt contagioase, ceea ce vă obligă să stați acasă și să vă odihniți până când vă recuperați complet. Nu vă puteți permite acest lux? Aflați ce vă sfătuiesc medicii despre cum să învingeți o răceală în primele sale ore, astfel încât să fiți din nou sănătos doar o zi mai târziu.

CITEȘTE ȘI: Avertismentul medicului: Cât e normal să dureze răceala și gripa. Efectele grave ale netratării la timp

Sfatului medicului: Ce să faci pentru a opri răceala de la primele simptome

Deoarece nu există un medicament specific pentru tratarea virusurilor care provoacă răceala, iar tratamentul este simptomatic, este bine să te concentrezi atât pe prevenție, cât și pe o reacție promptă în primele ore de la apariția primelor simptome ale bolii.

Dacă reacționați prompt, este posibil să opriți infecția virală încă de la început și să vă recuperați foarte repede. Profesorul Wilson oferă următoarele sfaturi pacienților afectați de așa-numitele răceli, care acționează pentru a reduce durata bolii, ameliorează starea pacientului, sprijină procesul de vindecare și, începute încă de la primele simptome, pot, de asemenea, să oprească virușii.

Odihniți-vă

Indiferent cât de multă muncă aveți, dacă vă simțiți rău, opriți-o imediat și faceți o pauză. Odihna este cea mai bună într-un pat cald, liniște deplină, somn relaxant, departe de zgomot și stres, dar chiar și un pui de somn scurt sau un ceai pe canapea cu o carte în mână vă poate ajuta să vă recuperați. Experții au descoperit că dormitul de cel puțin 7 ore reduce riscul de a răci.

Dacă vă răsfățați cu odihnă și somn la primele simptome ale unei infecții, îi veți da organismului dumneavoastră șansa de a o combate singur. Acesta este, de altfel, unul dintre principalele sfaturi pe care medicii le dau pacienților care se întreabă cum să oprească o răceală în primele ore.

Hidratarea

Hidratarea adecvată este importantă în orice moment, dar în perioadele de boală virală, și mai ales dacă ești afectat, este esențial să îți crești nivelul de hidratare. Unul dintre cele mai mari pericole ale bolii este să nu te deshidratezi. Hidratarea este recomandată și de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), deoarece organismul are nevoie de apă pentru a-și îndeplini toate funcțiile de bază și pentru a lupta împotriva infecțiilor.

Acest lucru înseamnă că băuturile calde care încălzesc, cum ar fi ceaiul, bulionul, laptele proaspăt, precum și vitaminele și mineralele pline de băuturi proaspete în primele ore de la primele simptome ale unei răceli vă pot ajuta să o înăbușiți din fașă, organismul să o combată înainte ca simptomele să se dezvolte.

Aportul de vitamina D

Vitamina soarelui este de o importanță vitală pentru sistemul imunitar. S-a demonstrat că persoanele cu niveluri adecvate de vitamina D sunt mai puțin predispuse la infecții respiratorii decât cele cu niveluri mai scăzute. Deficitul de vitamina D nu poate fi suplinit prin alimente, așa că se recomandă un supliment de vitamina D.

Dozele mari de vitamina D servesc atât ca un antigripal dacă simțiți că vă îmbolnăviți, cât și ca un sistem de stimulare a sistemului imunitar și de reducere a riscului ca virușii să vă reprezinte o amenințare.

Aportul de zinc

14 studii științifice dovedesc eficiența zincului ca remediu împotriva răcelii. Cei care iau zinc se îmbolnăvesc pentru o perioadă mai scurtă de timp, iar dozele șoc de zinc pot opri și răceala.

Aportul de vitamina C

Aceasta este printre cele mai recomandate vitamine în timpul sezonului de răceală și gripă . Medicii o indică drept una dintre cele mai importante vitamine pentru sistemul imunitar, un mijloc cu ajutorul căruia putem opri și combate virușii înainte ca aceștia să ne doboare.

Potrivit unui studiu, această vitamină a redus durata simptomelor răcelii cu o medie de 8% la adulți și 14% la copii.

CITEȘTE ȘI: Greșelile zilnice care cresc riscul de răceală: Cum ne punem singuri în calea bolii

Atenție la medicamente

Nu există un tratament specific pentru răceală, astfel că se aplică unul simptomatic, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fiți atenți la administrarea de medicamente. Aceasta trebuie să fie în urma unui consult medical și adaptată la nevoile tale, recomandă actualno.com.

De asemenea, este important de știut și recomandarea unor medici de a nu te grăbi să scazi temperatura, dacă nu este prea mare, pentru că aceasta este o reacție de protecție a organismului, ajutându-l să facă față virusurilor.

Comentarii: