REVIEW

Sfaturi importante: Cum să eviţi să-ţi fie furat telefonul mobil

androidpit.com

Nu puteţi împiedica hoţii să încerce să vă jefuiască, dar puteţi evita acest lucru, fiind atenţi cum şi unde utilizaţi telefonul mobil.

Nu trebuie lăsat la vedere şi la îndemână în locuri publice, deoarece riscaţi să vă fie furat sau să uitaţi de el si să plecaţi. De asemenea, există dispozitive şi aplicaţii pe care le puteţi utiliza pentru a preveni pierderea mobilului, potrivit adevarul.ro.

De exemplu, pentru Android exista serviciul de localizare a telefonului care vă ajută să-i urmăriţi locaţia, să îl blocaţi şi chiar să vă avertizeze în cazul în care se îndepărtează de dispozitivul sau aplicaţia folosită.

CITEȘTE ȘI: ŞOCANT: Creierul copiilor se modifică din cauza telefonului mobil şi a tabletei

Cum să vă protejaţi telefonul şi datele împotriva furtului mobil

Se poate întâmpla ca oricât de atent aţi fi, tot picaţi in plasa infractorului. Când se întâmplă, este important să aveţi un as în mânecă, o modalitate de a face telefonul inutil sau, cel puţin, să protejaţi datele. Iată câteva sfaturi despre cum puteţi face acest lucru.

Instalaţi o aplicaţie Anti-Furt

Când vine vorba de protecţia smartphone-urilor, majoritatea aplicaţiilor vă vor ajuta să faceţi una sau mai multe dintre următoarele: localizaţi dispozitivul ştergeţi datele de pe dispozitiv închideţi dispozitivul şi solicitaţi un cod de securitate pentru al debloca

Utilizaţi mai multe niveluri de securitate

Dacă introduceţi un cod de securitate ori de câte ori aveţi nevoie să utilizaţi dispozitivul, poate fi enervant, şi veţi fi tentaţi să utilizaţi un cod simplu sau să renunţaţi complet la acesta. Fără un cod, telefonul este o ţintă sigură. Cu un cod simplu, este totuşi vulnerabil. Ceea ce puteţi face cel mai bine este să utilizaţi parole pentru aplicaţiile care conţin date personale, cum ar fi e-mailurile, conturile de socializare sau conturile bancare.

Pentru a fi siguri că sunteţi protejat, nu utilizaţi niciodată aceeaşi parolă pentru toate conturile şi nu folosiţi date comune, cum ar fi numele sau data naşterii, ca parole. Pe Internet există diferite surse unde puteţi găsi informaţii despre securitate.

Nu permiteţi notificările pe ecran

Notificările vă ajută să vedeţi plicul când primiţi un e-mail nou şi să vedeţi mesajele text sau notificări de la reţelele sociale chiar şi cu ecranul blocat. Cu toate acestea, notificările pot dezvălui date importante, de la persoane de contact la date personale.

Persoana care vă găseşte sau fură telefonul este posibil să nu vă poată debloca telefonul, dar aceste date îi pot ajuta să vă identifice şi chiar să vă fure identitatea.

De luat în considerare, de asemenea, posibilitatea de a avea telefonul infectat cu un virus care fură date pentru a caştiga bani.

CITEȘTE ȘI: Ce spune modul în care ții telefonul în mână despre personalitatea ta

Concluzii

Prin urmare, dacă vă este furat telefonul, decât să vă pierdeţi temperamentul sau să staţi cu frică, urmând paşii de mai sus, veţi fi pregatit să vă ştergeţi datele sau chiar sa il localizaţi pe infractor.

Dacă aceasta nu este o opţiune, schimbaţi parolele tuturor conturilor (reţele sociale, e-mail, cont bancar) imediat şi menţineţi atenţia asupra lor, pentru orice eventualitate.

Puteţi întotdeauna să cumpăraţi un telefon nou, să vă recuperaţi conturile, sau fişiere pierdute, dar gândiţi-vă la banii pe care i-aţi putea pierde şi luaţi măsuri pentru a elimina consecinţele oricărei întâmplări de acest fel. Sigur, este posibil să ia ceva mai mult timp şi acest procedeu poate fi enervant.

Asta ca să nu mai vorbim despre faptul că mulţi dintre dumneavoastră se vor întreba dacă datele sunt în siguranţă folosind aceste măsuri de securitate. În definitiv, toate acestea fac parte din viaţa privată a fiecăruia dintre noi.

Aşadar, în cele din urmă, ajungem mereu la concluzia că întotdeauna este mai bine să vă protejaţi pentru a “preveni imprevizibilul”. Aici rămâne preferinţa personală a fiecăruia prin ce mijloc alege să facă acest lucru. În caz contrar, puteţi avea regrete că nu aţi procedat din timp… Nu sunteţi de acord?

Comentarii: