LIFESTYLE SANATATE

Sfaturi de neratat: Unde e INTERZIS să-ţi pui telefonul mobil – te poate îmbolnăvi

Foto: Pinterest.com

Sfaturi extrem de importante şi de neratat ale specialiştilor. Unde este interzis să-ţi pui telefonul mobil? Îţi spunem noi. În caz contrar, rişti să te îmbolnăveşti.

 

In ziua de astazi este dificil sa gasesti pe cineva care sa nu aiba telefon mobil. In plus, in fiecare an, la nivel mondial, numarul mobilelor vandute creste. Oamenii le tin asupra lor chiar si in baie si in pat.

 

Buzunarul de la spatele pantalonilor

Cu siguranta ca este confortabil sa-ti tii mobilul in buzunarul din spate al pantalonilor. Insa o asemenea alegere poate genera urmatoarele probleme:

– Mobilele au touchscreen care nu reactioneaza doar cand sunt atinse cu degetele. Tocmai de aceea, este usor sa suni la un numar de urgenta fara ca macar sa stii;

– Simti adesea, dureri in stomac sau la nivelul picioarelor? Durerile pot fi consecinta purtarii mobilului in buzunare;

– Poti uita cu usurinta de el asa ca il poti strica sau pierde.

Buzunarul din fata al pantalonilor

Barbatii nu au genti asa ca pentru ei este mai usor sa-si tina mobilul in buzunarele din fata ale pantalonilor. Insa, sanatatea lor poate avea de suferit din aceasta cauza. Studiile au demonstrat ca radiatiile electromagnetice ale telefonului pot afecta calitatea si cantitatea lichidului seminal. Si cu cat tin in buzunarele pantalonilor mobilul cu atat este mai mare riscul.

Sutien

Exista anumite studii care sustin ca mobilul pastrat in sutien creste riscul de cancer la san. Asa ca mai bine nu-l tii acolo.

Pe sold

Potrivit unor studii, purtatul mobilului in apropierea soldurilor slabeste oasele bazinului. Asa ca ai grija de sanatatea oaselor tale si tine-l intr-o geanta.

Pe piele

Nu-ti tine mobilul pe piele intrucat bacteriile de pe ecran sunt transferate pe fata ta, iar radiatiile electromagnetice sunt mult prea aproape. Lasa cel putin 0.5-1.5 cm intre pielea ta si dispozitiv.

La incarcat prea multa vreme

Nu, incarcarea telefonului nu-ti pune in pericol sanatatea (cu exceptia radierii electromagnetice daca stai prea aproape). Insa este mai bine daca nu ati lasa mobilul sa se incarce peste noapte.  In acest fel se scurteaza durata de viata a bateriei telefonului ca si a eficientei sale.

In locuri reci

Nu-ti lasa telefonul afara daca temperaturile au coborat sub 0 grade. Nu-l lasa nici in masina. Diferentele de temperatura pot fi periculoase pentru electronice. Cand aduci un telefon lasat in frig intr-un loc cald se formeaza condens care pot duce la probleme grave pentru dispozitiv.

Locuri fierbinti

Si temperaturile ridicate sunt periculoase pentru electronice. Cand este cald afara nu este recomandat sa-ti lasi telefonul in masina sau pe plaja, conform brightside.me. Si nici in apropierea cuptorului nu este o idee buna sa-l pui.

In caruciorul copiilor

Mamele care se grabesc isi lasa telefoanele in caruciorul bebelusilor. Insa impactul mobilului asupra copiilor pot cauza hiperactivitate si deficit de atentie.

Sub perna

Nu este o idee buna sa-ti tii telefonul sub perna. Iata cateva dintre motivele pentru care nu ar trebui sa procedezi astfel:

– In timpul noptii pot aparea diverse notificatii care sa lumineze telefonul, iar productia de melatonina este afectata de lumina colorata. Iar acest lucru poate avea ca rezultat aparitia problemelor cu somnul;

– Dupa o perioada de timp radiatiile electromagnetice pot cauza dureri de cap si ameteli;

– Au fost cazuri in care telefonul a explodat si a luat foc. Iar atunci cand este acoperit de perna cresc riscurile sa se intample astfel de accidente.

Comentarii: