LIFESTYLE

Sfaturi de neratat: Lucrurile care distrug imediat prima impresie

Sfaturi extrem de importante şi de luat în seama înainte de a avea o primă întâlnire. Acestea sunt lucrurile pe care nu trebuie să le faci niciodată. Distrug imediat prima impresie pe care şi-o face acea persoană despre tine.

 

Am colectat câteva greșeli comune care vă pot face să păreţi nepoliticos, plictisit, egoist și enervant în ochii unei persoane pe care o întâlniți pentru prima dată. Citiți această listă până la sfârșit pentru a afla cum puteți evita erorile.

 

1. Strângerea de mână

Cercetările arată că persoanele cu o strângere de mână sunt judecate ca fiind timide, anxioase, mai puțin deschise și lipsite de capacități. O altă greșeală obișnuită pe care o fac oamenii este să dețină mâna celeilalte persoane prea mult timp. Dacă doriți să reușiți, dați o strângere de mână și urmați regula de două secunde.

2. Poziţia greşită a mâinii

Vă puteţi pune mâinile în poală, dar nu le pune în buzunare, pentru că îți va sugera că ascunzi ceva. Dacă vă puneți mâinile pe masă, nu vă strângeți prea mult mâinile sau nu puneți palmele jos, ar putea indica faptul că doriți să controlați intervievatorul.

3. Guma de mestecat

Dacă o persoană vă vede pentru prima dată și mestecaţi gumă, s-ar putea să creadă că sunteți un om care este imatur, copilăresc și oarecum inferior. Guma de mestecat este o idee rea la un interviu de angajare. Cu toate acestea, în circumstanțe mai puțin formale, guma de mestecat este de obicei evaluată ca fiind mai prietenoasă și mai accesibilă.

4. Evitarea contactului vizual

Contactul vizual este un instrument puternic pentru a face o primă impresie bună. Cercetările arată că persoanele care păstrează contactul vizual în timp ce vorbesc și ascultă sunt adesea considerate mai încrezători și mai inteligenți. Oamenii care evită privirea celeilalte persoane, pe de altă parte, sunt considerați mai puțin sincere, mai puțin atrăgători și mai îngrijorați.

5. Verificarea frecventă a ceasului sau a telefonului mobil

Persoana obișnuită verifică telefonul de 110 ori pe zi! Cu toate acestea, este foarte nepoliticos să vă verificați telefonul sau să îl urmăriți în timpul unei conversații, conform spynews.ro. Acest gest arată că nu sunteți interesat de cealaltă persoană, că sunteți plictisit și că aveți lucruri mai bune de făcut.

Comentarii: