LIFESTYLE

Simona Halep n-a luat puncte, dar s-a umplut de bani după semifinala de la Wimbledon

Foto: Shaun Botterill/Getty Images)

Dacă ar fi jucat pe puncte anul acesta la Wimbledon, Simona Halep ar fi făcut un salt spectaculos în clasamentul WTA. Cu 3.095 de puncte după semifinala Grand Slam-ului britanic, fostul lider mondial ar fi urcat până pe 9 în ierarhia LIVE a WTA.

Dar din cauza divergențelor dintre WTA și organizatorii turneului londonez din pricina interzicerii sportivilor ruși, nu s-au mai acordat puncte în actuala ediție a turneului. Însă nu s-a umblat și la premiile în bani.

CITEȘTE ȘI: Abia acum s-a aflat: Cum a apărut și ce înseamnă ‘sfertul academic’

Simona Halep – care  a ajuns pentru a treia oară în carieră în penultimul act de la All England Club, pe care l-a pierdut azi cu Elena Rybakina, scor 3-6, 3-6 – a părăsit de azi competiția. Evident, în niciun caz cu mâna goală, ci în cont cu suma de 624.642 de dolari după a 9-a semifinală de Grand Slam a carierei, scrie sportbull.ro.

În clasamentul banilor câștigați din tenis, Halep este pe locul 3, depășind 40 de milioane de euro, dar la ceva distanță după surorile Williams. Serena Williams a câștigat până acum 94,5 milioane de dolari. Ea deţine un record care nu va fi uşor de doborât în viitorul apropiat. Pe locul 2 este Venus Williams, cu 42,2 de milioane de dolari.

 

Comentarii: