SANATATE

Simptomele atacului de cord: Trei semne neașteptate de avertizare care pot fi observate dimineața

itishowyouthink.files.wordpress.com

În filme, atacurile de cord se petrec întotdeauna în cel mai dramatic mod, cu pacientul zdrobindu-se sub o durere puternică în piept, la locul unde se află inima. Dar, în realitate, un atac de cord ar putea avea loc cu semne nu atât de evidente. Acest lucru îl face cu atât mai riscant, pentru că oamenii ar putea să nu fie capabili să identifice afecțiunea mortală și să o respingă ca pe ceva mai puțin urgent sau mai puțin grav.

Există anumite semne revelatoare ale acestui atac de cord silențios, care se poate întâmpla mai ales dimineața. Cunoașterea acestora și acordarea de atenție în cazul în care apar este esențială pentru un tratament imediat. Iată câteva dintre aceste semne în detaliu:

Trezirea cu transpirații reci

Dacă arterele tale sunt înfundate, inima ta va trebui să lucreze mai mult, cu mai multă presiune, pentru a împinge sângele în tot corpul tău. Atunci când se întâmplă un astfel de efort suplimentar, corpul dumneavoastră poate transpira mai mult pentru a vă menține temperatura corpului scăzută, potrivit timesofindia.indiatimes.com. În cazul în care vă confruntați cu transpirații reci sau piele umedă la trezirea de dimineață sau în mijlocul nopții, ar trebui să vă consultați medicul.

CITEȘTE ȘI: Analizele care îți arată dacă ai probleme cu inima – Ce presupun investițiile pe care trebuie să le faci

Senzație de greață

De asemenea, este posibil să vă confruntați cu o ușoară indigestie și alte probleme gastrointestinale înainte de a avea un atac de cord. Este important să nu le luați de bune, luând antiacide, și să solicitați asistență medicală. Persoanele în vârstă, care sunt de obicei mai predispuse la probleme digestive, sunt mai predispuse să respingă aceste semne de atac de cord ca fiind arsuri la stomac sau orice altă problemă legată de mâncare.

Vomă

Greața poate fi, de asemenea, însoțită de dureri de stomac. Unii oameni pot avea chiar vărsături. Atunci când vomiți, conținutul stomacului este forțat să urce prin conducta alimentară și să iasă pe gură. Vărsăturile nu sunt sănătoase și ar trebui să vă consultați medicul.
Oamenii pot respinge adesea aceste semne ca fiind simptome de gripă. Cu toate acestea, chiar dacă sunt asemănătoare, acordați atenție corpului dumneavoastră și s-ar putea să simțiți că acest lucru nu seamănă cu gripa ca înainte.

Alte semne generale ale unui atac de cord

Unele dintre cele mai frecvente semne de atac de cord sunt durerea sau disconfortul în piept care apare brusc și nu dispare. Acest lucru se poate simți ca o presiune sau o strângere sau greutate în piept. Unii oameni se confruntă, de asemenea, cu dureri care se pot răspândi în brațul stâng, brațul drept, gât, maxilar, spate sau stomac. Senzația de amețeală sau de lipsă de aer pot fi, de asemenea, semne ale unui atac de cord.

Cum să reacționați la un atac de cord

Atunci când vă confruntați cu un atac de cord, primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să chemați imediat o ambulanță. Acesta este un pas important și trebuie urmat chiar dacă nu sunteți complet sigur că simptomele dumneavoastră implică un atac de cord. Indiferent de aceasta, asistența medicală imediată este crucială.
„Este important să vă odihniți în timp ce așteptați o ambulanță, pentru a evita solicitarea inutilă a inimii”, explică NHS UK.

CITEȘTE ȘI: Alimentul apreciat în multe țări: Scade riscul bolilor de inimă și face oasele mai puternice

Dacă aveți la dispoziție aspirină (și dacă nu sunteți alergic la ea), mestecați încet și apoi înghițiți o tabletă de mărimea unui adult (300 mg) în timp ce așteptați ambulanța, recomandă organismul de sănătate. Aspirina ajută la subțierea sângelui și la îmbunătățirea fluxului sanguin către inimă.

Comentarii: