SANATATE

Simptomele neobișnuite ale unui ficat bolnav: La ce să fii atent

Foto: Pinterest.com

Simptomele neobișnuite ale unui ficat bolnav: La ce să fii atent. Unele simptome atipice pot semnala un ficat bolnav. Potrivit medicului rus Dr. Sultan Azhikov, este bine să le cunoaștem și să luăm măsurile necesare atunci când acestea apar.

Simptomele neobișnuite ale unui ficat bolnav

Mulți oameni știu că, în cazul tulburărilor în funcționarea acestui organ, pot apărea dureri și disconfort în partea dreaptă a abdomenului (segmentul său superior, hipocondrul) – unde se află ficatul. Dar și alte semne, de multe ori neevidente, pot indica o problemă.

CITEȘTE ȘI: Fructele pot afecta ficatul: Medicul nutriționist Mihaela Bilic dezvăluie când acestea pot dăuna sănătății

În special, Dr. Azhikov a sfătuit să nu ignorați un simptom pe care îl resimțiți dimineața, după ce vă treziți. Lipsa poftei de mâncare dimineața poate fi unul dintre simptomele care arată că ficatul unei persoane suferă.

„Persoanele cu un ficat bolnav se trezesc mai greu, se simt slabe dimineața și obosesc repede. De asemenea, ei au o lipsă de apetit dimineața”, spune expertul.

Problemele de piele care la început par a fi reacții alergice (de exemplu, mâncărimi ale pielii) pot indica, de asemenea, probleme hepatice. În plus, vânătăile care apar ușor și imperceptibil, vânătăile, juliturile, escoriațiile sau pielea care este acoperită de capilare dilatate indică un ficat bolnav.

„Xantoame și xantelasme – acestea sunt plăci intradermice în jurul ochilor sau pe suprafața interioară a buzelor. Ele dezvăluie, de asemenea, patologii hepatice”, spune medicul, potrivit actualno.com.

CITEȘTE ȘI: Acest simptom nocturn indică faptul că ficatul tău este afectat de alcool

El enumeră și alte simptome neevidente ale unui ficat bolnav:

  • întunecarea urinei
  • greață,
  • senzație de greutate în abdomen
  • constipație
  • căderea părului
  • pierderea rapidă în greutate fără dietă

Comentarii: