SANATATE

Simptomele timpurii ale diabetului: 5 schimbări la care trebuie să fii atent

Shutterstock

Simptomele timpurii ale diabetului: 5 schimbări la care trebuie să fii atent. Unele modificări ale organismului pot apărea ca semne timpurii ale diabetului, nu le ignorați. Apariția oricăruia dintre aceste simptome este un motiv pentru a consulta un medic.

Diagnosticul timpuriu este esențial în combaterea bolii pentru a evita complicațiile grave.

Simptomele timpurii ale diabetului: 5 schimbări la care trebuie să fii atent

Vedere încețoșată

Diabetul existent poate provoca modificări în modul de funcționare a ochilor. Nivelurile persistent ridicate de zahăr din sânge contribuie la deteriorarea vaselor de sânge care alimentează retina cu sânge.

CITEȘTE ȘI: Simptomul intestinal care trădează un nivel ridicat de zahăr și diabet

Ca urmare, calitatea vederii se deteriorează, se pierde claritatea imaginii din ochi și cresc riscurile de apariție a unor patologii periculoase care perturbă interacțiunea normală dintre ochi și creier. Este posibilă apariția retinopatiei diabetice, a cataractei și a glaucomului.

Urinezi des

În diabet, organismul nu absoarbe glucoza în măsura necesară. Acest lucru face ca rinichii să producă mai multă urină. Unul dintre primele semne ale diabetului este trezirea noaptea din cauza dorinței de a urina.

Setea crescută

O altă modificare caracteristică acestei boli, apare de obicei într-o legătură logică cu simptomul anterior. Din cauza urinărilor frecvente, lipsa de lichid se resimte din ce în ce mai mult. Poate apărea o senzație de sete insațiabilă, buzele și cavitatea bucală încep să se usuce.

Mâncărime

Această schimbare este asociată cu o lipsă de umiditate în bariera pielii. Pe măsură ce organismul nu mai reține lichid din cauza urinărilor frecvente, pielea devine uscată și mâncărime. În plus, infecțiile fungice sunt activate la diabetici.

CITEȘTE ȘI: Diabet: 1 cană din acest ceai pe zi încetinește această afecțiune

Oboseală

Indiferent de momentul zilei sau de durata somnului, persoanele cu diabet se confruntă cu o oboseală frecventă sau constantă. Atunci când organismul transformă alimentele primite în glucoză și apoi în energie, are nevoie de o cantitate suficientă de insulină.

Diabeticii se confruntă cu o lipsă de insulină, ceea ce împiedică organismul să producă suficientă energie – se pot simți leneși, somnoroși, în ciuda odihnei, somnului, alimentației bune, potrivit The Health Site.

Comentarii: