SANATATE

Specialiștii răspund: Cât de mare este posibilitatea de a te infecta cu coronavirus în lift

verywellmind.com

Coronavirusul poate rezista pana la o jumatate de ora in lift, daca usile sunt inchise, sustin expertii.

Particulele de virus rezultate in urma tusei sau a stranutului pot rezista in aer pentru perioade indelungate. Chiar si o jumatate de ora, daca usile liftului sunt inchise.

CITEȘTE ȘI: Atenție la nivelul crescut al glicemiei: Întreține orice infecție din organism, inclusiv pe cea cu noul coronavirus

Expertii de la Universitatea din Amsterdam au facut un experiment in interiorul unui lift de spital pentru a determina cat timp au rezistat particulele „infectate”.

In urma testului a rezultat ca particulele infectate rezista pana la jumatate de ora daca usa liftului este inchisa. In schimb, cand usile sunt deschise, acestea dispar in patru minute. Cu toate acestea, in mod obisnuit, usile se inchid si se deschid constant. In acest caz, particulele infectate cu noul coronavirus, rezista aproximativ 10 minute, potrivit Daily Mail.

CITEȘTE ȘI: Un cunoscut medic pediatru dezvăluie cum ar putea copiii să transmită coronavirusul în școli fără să ştie

De aceea este important ca, de fiecare data cand calatoresti cu liftul sa porti masca de protectie si dupa ce ai parasit ascensorul sa-ti dezinfectezi foarte bine mainile.

Comentarii: