NUTRITIE SANATATE

Specialiștii răspund: Poți face diabet dacă mănânci prea multe fructe?

cbsnews.com

Diabetul de tip 2 este o afecțiune ce influențează nivelul de zahăr din sânge, acesta ridicându-se în mod substanțial. Deși nu există o cauză clară pentru diabetul de tip 2, unii factori pot declanșa dezvoltarea acestuia.

Diabetul de tip 2 este provocat de o serie de elemente, precum istoricul unui membru de familie care suferea de aceeași afecțiune, obezitatea sau prediabetul, conform Medical News Today. Fructele conțin zahăr, în mod natural, însă este puțin probabil ca acestea să influențeze în mod negativ sănătatea, dacă fac parte dintr-o dietă echilibrată.

CITEȘTE ȘI: Primele semne ale diabetului se pot vedea pe piele: La ce să fii atent

Consumul excesiv de fructe și diabetul de tip 2

Consumul zahărului în mod excesiv poate contribui la creșterea în greutate, lucru ce poate influența amplificarea nivelului de zahăr din sânge și a prediabetului. În general, dacă fructele sunt integrate în dieta sănătoasă, o persoană nu este supusă riscului de a face diabet. Totuși, o dietă bogată în zahăr procesat, carbohidrați rafinați și grăsimi saturate ridică riscul în mod considerabil.

Deși se presupune că fructele nu pot dăuna sănătății, câteodată s-ar putea să consumi prea mult. Alege fructele proaspete în locul celor uscate, întrucât cele proaspete conțin mai puțin zahăr. Cantitatea zilnică recomandată de fructe este aproximativ 128 de grame.

Persoanele cu diabet ar trebui să consume mai puține fructe?

Persoanele care suferă de obezitate au un risc mai mare de a dezvolta și diabet de tip 2. Obezitatea este consecința inabilității organismului de a arde destule calorii. Cu toate acestea, dacă o persoană, în această situație, nu depășește cantitatea zilnică recomandată, există puține șanse ca diabetul să apară.

CITEȘTE ȘI: Amorțeala mâinilor: Când acest lucru semnalează diferite afecțiuni precum diabetul sau accidentul vascular cerebral

Reducerea alimentelor procesate ar avea un efect benefic asupra sănătății, acestea fiind direct asociate cu diabetul.

Totuși, este posibil ca persoanele cu diabet să aibă un plan pentru fiecare masă. Au nevoie de o monitorizare exactă a cantității de zahăr consumate. În general, este bne de reținut că fructele uscate conțin mai mult zahăr.

Astfel, trebuie evidențiat faptul că persoanele care suferă de obezitate sau prediabet prezintă un risc crescut de a dezvolta diabet de tip 2. Totuși, fructele nu influențează în mod negativ acest risc, dacă sunt integrate într-o dietă echilibrată.

Comentarii: