FRUMUSETE

Șterge 10 ani de pe chipul tău! AFLĂ cum

Tenul indică felul nostru de a trăi, este rezultatul modului nostru de viață, sănătos sau mai puțin sănătos și exprimă cel mai bine anii pe care îi avem. Bineînțeles că și la acest capitol putem să ajutăm natura. Cu cât începem mai devreme să avem grijă de tenul nostru, cu atât mai greu se vor instala semnele vârstei și cu atât mai frumos va arăta pe măsură ce înaintăm în vârstă.

Dintotdeauna, femeile au fost căutarea produselor perfecte pentru tenul lor, fără ca alegerile făcute să fie mereu cele mai bune. Unele produse conțin ingrediente sintetice, care ne usucă pielea și astfel ridurile își fac apariția mai devreme decât este cazul. Pentru o piele tânără și fermă, vă recomand o mască pe care o foloseau și bunicile noastre, masca pe bază de albuș de ou.

Albușul de ou Folosit în măștile de față deoarece este bogat în colagen, vitamina A și proteine, albușul de ou este recomandat în tratarea rozaceei, a porilor lărgiți, în cazurile de acnee, arsuri și erupții cutanate. Are abilitatea de a reduce liniile fine, de a reduce inflamațiile, de a lumina un ten obosit și de a menține pielea elastică.

Lămâia Conține o mulțime de nutrienți benefici pentru piele, precum calciul, magneziu și potasiu. Acești nutrienți sunt necesari pentru sănătatea părului și a unghiilor. Sucul de lămâie reglează secreția de sebum.

Uleiul de cocos Bogat în compuși antibacteriali, antifungici și anti-inflamatori. De aceea, este perfect pentru a trata eczemele, pielea uscată și multe altele. Este ideal pentru a hidrata și repara pielea și bariera de protecție a acesteia.

Mușețelul Tratamentul clasic împotriva roșeții pielii, a pielii uscate și a pruritului. Această plantă îmbunătățește textura și elasticitatea pielii. Este antimicrobial, anti-inflamator, antioxidant și are proprietăți de vindecare și refacere a pielii.

***

Homemade, cu albuș de ou

Această mască îți face tenul luminos, reduce roșeața și îmbunătățește aspectul general al pielii. Specialiștii în cosmetică recomandă, ca de fiecare dată să aplicăm altă mască, proaspăt făcută, tocmai ca ingredientele să fie proaspete. Se testează mai întâi masca pe dosul palmei, pentru că acidul din sucul de lămâie poate să vă irite pielea, mai ales dacă aveți un ten sensibil.

Ingrediente :

  • 1/2 linguriță de ulei de nucă de cocos
  • un albuș de ou
  • 1/2 linguriță suc de lămâie
  • 1 ceașcă de ceai de mușețel răcit

Preparare:

  1. Bateți spumă albușul
  2. Adăugați sucul de lămâie și uleiul de nucă de cocos
  3. Spălați-vă fața cu un săpun blând și cu apă. Apoi după ce clătiți fața cu apă, tapotați-o cu un prosop de hârtie și aplicați masca folosind degetele.
  4. Masați mixtura folosind mișcări circulare
  5. Lăsați masca să acționeze 10-15 minute, apoi clatiți fața cu ceai răcit de mușețel
  6. Repetați masca la fiecare 2 săptămâni, pentru rezultate optime

Comentarii: