REVIEW

Știai că și ceainicul poate fi o sursă de boli? Cum îl poți curăța eficient

pinterest.com

Daca nu ai spalat ceainicul mai riguros timp de saptamani, sau chiar luni, o sa ramai surprins sa privesti interiorul lui care va fi extrem de murdar. Acest lucru este cu atat mai posibil cu cat apa pe care o folosesti este o apa dura si contribuie la depunerile de calcar pe peretii ceainicului.

In plus, daca obisnuiesti sa lasi apa sa stea in ceainic peste noapte, iar ceiainicul este din metal, acesta poate rugini cu usurinta.
Vestea buna este ca, indiferent de cat de grava este problema, exista solutii pentru a curata ceainicul facand-ul la fel de frumos ca atunci cand era nou. Chiar daca ai neglijat aceasta corvoada mai mult timp, nu este niciodata pera tarziu sa inveti cum sa iti cureti ceainicul asa cum trebuie.

Mai jos gasesti detaliat, pas cu pas, intregul proces de curatare a unui ceainic. Daca depozitele de rugine si minerale sunt foarte vechi si greu de scos, va trebui sa apelezi la metoda de curatare profunda, folosind trucul cu lamaie si bicarbonat de sodiu, util pentru a curata multe alte urme de murdarie profunde. Aceasta metoda de curatare are beneficiul ca nu este toxica si da rezultate foarte bune, potrivit acasa.ro.

CITEȘTE ȘI: Arta preparării ceaiului, dezvăluită de experţi: Cum se obţine băutura perfectă

De ce ai nevoie pentru a curata temeinic un ceainic

Pentru a pune in practica metoda aceasta de curatare, vei avea nevoie de un detergent de vase usor, otet alb, bicarbonat de sodiu, lamaie si sare. Odata ce ai procurat toate materialele necesare nu iti mai ramane decat sa urmezi pasii.

Curatarea zilnica a ceainicului

Pentru curatarea de zi cu zi a ceainicului tau, parcurge urmatorii pasi:

  • Spala ceainicul cu solutie de spalat vase si apa friebinte;
  • Clateste foarte bine si usuca ceainicul pentru a preveni aparitia ruginii;
  • Daca ai un ceainic smaltuit, evita utilizarea otetului sau a buretilor abrazivi care ar putea afecta suprafata acestuia.
  • Foloseste o perie speciala, in genul celor de spalat sticle pentru a curata zona de scurgere.
  • Curatarea unui ceainic cu depuneri de calcar
  • Pentru a indeparta depozitele minerale acumulate in timp, in ceainic, adauga in acesta 1/4 cana de otet alb si doua cani de apa fierbinte si lasa-l sa actioneze timp de 20 de minute. Clateste foarte bine cu apa curata si lasa ceainicul al uscat.

Curatarea profunda a unui ceainic

Pentru a curata un ceainic de depuneri minerale dar si de pete de rugina, adauga in acesta doua linguri de bicarbonat de sodiu si doua linguri de suc. Umple apoi ceainicul cu apa fierbinte si lasa-l sa stea asa timp de 30 de minute sau pana se raceste complet. Clateste apoi ceainicul foarte bine.

CITEȘTE ȘI: Risc de CANCER: La ce temperatură trebuie băut ceaiul şi de ce 

Eliminarea grasimii de pe partea exterioara a ceainicului

Daca exteriorul ceainicului este smaltuit sau fabricat din otel inoxidabil, amesteca bicarbonat de sodiu cu otet alb pentru a forma o pasta. Vei folosi aceasta pasta pentru a indeparta grasimea de pe exteriorul ibricului tau.

Pentru a curata un ibric de ceai din cupru, taie o lamaie in jumatate, inmoai-o in sare si foloseste-o pentru a freca suprafata. Clateste bine si usuca ceainicul.

Comentarii: